Ekonomija

PROVERILI SMO CENE VOĆA, RIBE I MESA NA PIJACAMA! Trešnje tek stigle i koštaju 800 dinara, losos skoro 4.000

Autor Jana Desovski

Proverili smo kako se kreću cene ribe, mesa i voća na pijacama.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Pred prvomajske i uskršnje praznike standardno se stvorila gužva na pijacama koje će imati malo izmenjeno radno vreme. Ljudi su pohrlili da nabave sve pred "mini odmor", a mi smo proverili kakve su cene ribe, voća i mesa na pijacama. Na Kalenić pijaci je red ispred ribarnice.

Kako smo mogli da vidimo, cena gambora po kilogramu je 3.200 dinara, kozica 2.590 dinara. Cena hobotnice (kraci) je 3.200 dinara, dok je cena tune 3.450 dinara. File lososa je 3.750, orade 3.500, dok je cena potočne pastrmke 1.350 dinara. Brancin je 3.500 dinara.

Takođe na pijaci se nudi uslužno pečenje paprika koje košta 200 dinara po kilogramu. Proverili smo i kakve su cene mesa. Juneći but košta 1.400 dinara, juneći ribić 1.300, juneća rebra su 1.000, a juneća rozbratna 1.100 dinara. Svinjski file košta 1.200 dinara, teleći file 3.500, a za juneći biftek je ista cena.

Na pijace su stigle i prve trešnje koje se prodaju po ceni od 800 dinara za kilogram, a pomorandže koštaju 250 dinara za kilo. Domaće jagode sad mogu da se nađu i za 250 dinara. Suvo voće je takođe poprilično skupo. Brusnica je 1.000 dinara, suva kajsija 1.200, suva višnja 1.000, šljiva cepana suva je 800, dok je suva jagoda 1.300 dinara. Sušena aronija je 1.000, breskva i suva dunja takođe.

Za pasulj tetovac ćete morati da odvojite 600 dinara za kilogram, dok ćete šareni platiti 100 dinara manje. Za komad mladog luka ćete morati da odvojite 40 dinara, dok su tri komada 100 dinara.

 BONUS VIDEO:

 (MONDO)

Tagovi