Dragačevski sabor trubača u Guči, 63. po redu, zvanično je otvoren danas podizanjem saborske zastave i intoniranjem saborske himne "Sa Ovčara i Kablara". Ono što turiste iz godine u godinu sve više šokira jesu cene hrane i pića na ovoj tradicionalnoj manifestaciji.
Prvog dana Sabora trubača u Guči cene hrane i pića su za sada prihvatljive, pod uslovom da na ovom nivou ostanu i narednih dana. Tako se praseće pečenje prodaje za 2.500, a jagnjeće 3.000 dinara po kilogramu. Pljeskavice su od 400, gurmanska je 550 plus 150 dinara za lepinju.
Dimljena vešalica se prodaje za 620 , bela za 550, a kobasica je 450 dinara. Ko želi da se zasladi za palačinke treba da izdvoji od 250 do 300 dinara, a za osveženje pod šatrama se krigla piva naplaćuje 400, koliko su i sokovi ili časa vina, dok je porcija kiselog kupusa je 750 dinara.
I ove godine su u centru varošice uočene ekipe tržišnih inspektora čiji je zadatak da kontrolišu izdavanje fiskalnih računa u ugostiteljskim objektima. Podsećamo, tokom prošlog Sabora oni su izdali nekoliko rešenja o zatvaranju kafana u kojima nisu izdavali fiskalne račune.
BONUS VIDEO:
(Kurir/Mondo/A.V.)