Mini akva park u ovoj banji prava je atrakcija: Evo za koliko novca možete da pronađete smeštaj u njoj

Na samo 130 kilometara od Beograda krije se oaza zdravlja i prirodnih lepota.

Rtv Mlava / Youtube / Printscreen

Banje u Srbiji iz godine u godinu postaju sve popularnije među turistima. Za one koji ove godine nisu otišli na more, odmor u ovim lekovitim oazama pravi je izbor. Kao što smo već pisali, u pojedinim banjama smeštaj možete da pronađete za manje od 2.000 dinara. Srbija nikako ne oskudeva u ponudi termalnih banja, a jedna od popularnijih među njima jeste Banja Ždrelo.

Okruženo Homoljskim planinama, naslje Ždrelo u opštini Petrovac na Mlavi, obiluje prirodnim lepotama. Temperatura termalnih voda iznosi čak 40 stepeni, a zbog njenog lekovitog svojstva koristi se u terapiji lečenja brojnih bolesti.

Banja Ždrelo posetiocima nudi mnogobrojne usluge, a ono po čemu je najpoznatija jeste rekreativno-ugostiteljskom centru "Ždrelo", koji je izgrađen u obliku zamka. Glavna atrakcija svakako je mini akva park, sa nekoliko bazena i zanimljivih tobogana. Kompleks nudi i zatvorene bazene, u kojima temperatura vode dostiže čak 38 stepeni. U otvorenim bazenima temperatura se kreće oko 30 stepeni, a posetioci mogu da uživaju u hidromasažerima, prskalicama i đakuziju.

Noćenje za 3.700 dinara

Cene smeštaja u kompleksu po noćenju iznose 4.000 dinara, dok je za vikend nešto skuplje, 4.800 dinara. Ukoliko želite nešto luksuzniju opciju, u ponudi su i Lux i De Lux sobe, a njihova cena se kreće od 5.000 do 7.000 dinara.

Za malo povoljniju opciju tu su i privatni apartmani. Kako smo pronašli na platformi za rezervaciju smeštaja, cene po noćenju u jednom apartmanu iznosi 3.700 dinara, dok je približna cena u drugom 4.000 dinara.

Atrakcije i znamenitosti

Banja Ždrelo, kao i ceo taj kraj, obiluje prirodnim lepotama i kulturno-istorijskim spomenicima. Pored lekovitih svojstava njenih voda, još jedan razlog za posetu ove banje jestu srednjovekovne crkve pokraj Mlave. Braničevski okrug krase crkve Blagoveštenje, Reskovica, Mitropolija i manastiri Vitovnica i Gornjak, koje su nezaobilazne ukoliko se odlučite da posetite ovaj kraj.

Tu je i Gornjačka klisura, gde se nalaze ostaci srednjovekovne koja se nalazila u starom srpskom gradu, Krupanjsko vrelo i vrelo Mlave.

Podsetimo, nedavno smo pisali o cenama smeštaja u Banji Koviljači. Pored privatnih apartmana, ovde se u ponudi nalazi i smeštaj u vilama i to za već od 2.500 dinara.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

VRNJAČKA BANJA - BUDUĆA STAZA ZDRAVLJA I ZABAVE U SRBIJI: Preobražaj jedne od najtraženijih turističkih atrakcija u EVROPI!  Kurir TV