Evo šta se dešava ako ne platite zakup grobnog mesta: "Stiže obaveštenje, a onda će tu počivati neko drugi"

Objašnjeno je šta se dešava sa grobnim mestom ukoliko se zakup ne plaća.

MONDO/Stefan Stojanović/TV Prva/screenshot

Beograđani duguju pogrebnom preduzeću čak 1,5 milijardi dinara za zakup i održavanje grobnih mesta, a šta se dešava sa grobnim mestom ukoliko se zakup ne plaća? 

"Trenutan je dug prema našem preduzeću milijardu i 499 miliona, od toga je milijardu i 158 miliona dinara samo za grobna mesta", kaže na početku razgovora za Prvu v.d. direktora JKP "Pogrebne usluge" Beograd, Vladan Đukić i dodaje da jedan deo građana ne plaća zakup i održavanje grobnog mesta na groblju, koje na godišnjem nivou iznosi 1466 dinara.

"Mi za taj novac čistimo, održavamo, čistimo sneg da građani mogu da dođu i odaju poštu svojim najmilijim", objašnjava Đukić.

A šta se dešava ukoliko neko ne plati grobno mesto i kada dolazi do uklanjanja nadgrobnih obeležja i dodeljivanja grobnog mesta nekom drugom?

"Mi sačekamo i po dve, tri godine, zatim pošaljamo obaveštenja jednom, drugi put, treći put pozovemo preko medija građane da izmire svoje obaveze i u slučaju da to ne urade, a mi vidimo da je to grobno mesto zapušteno, da nije održavano od strane korisnika, mi uklanimo nadgrobna obeležija bez obaveze čuvanja i to grobno mesto dodelimo nekom drugom. Tako da posle nekoliko godina kad naši su građani dođu na to mesto, na tom mestu počiva neko drugi.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

BIO MI JE KAO BRAT, SAD JE OSTALO SAMO GROBLJE! Potresna izjava NAJBOLJEG DRUGA nesrećno stradalog Miloša nakon presude Neđeljku  Kurir televizija

 (Prva/MONDO/J.D.)