Banja sakrivena u srcu Srbije: Smeštaj i 3 obroka u njoj koštaju manje od 3.000 dinara

U gustim šumama planine Vujan krije se čuvena Banja Gornja Trepča.

YouTube / PrintScreen

Srbija može da se pohvali mnogobrojnim banjama sa lekovitim izvorima vode, ali i predivnom prirodom koja ih okružuje. Iz tih razloga mnogi odlučuju da letovanje provedu baš u ovakvim mestima. Nedavno smo pisali o veoma povoljnom smeštaju u skrivenom dragulju Vojvodine - Banji Januković. Međutim, među najlepšim banjama u Srbiji nalazi se i Banja Trepča.

Banjska Trepča, poznata i kao Atomska Banja, nalazi se u centralnom delu Srbije, u opštini Čačak. Može se reći da je smeštena u trouglu između tri grada - Čačka, Gornjeg Milanovca i Kraljeva. Nalazi se na padinama planine Vujan i Bukovik, na nadmorskoj visini od oko 460 metara. Zbog svoje specifične klime i bogatstva mineralnim vodama, ova banja je jedno od najpoznatijih lečilišta u Srbiji.

Lekoviti izvori bogati mineralima

Poznata po lekovitim izvorima koji su bogati mineralima i radioaktivnim elementima, posebno radonom. Ove vode se koriste za lečenje različitih zdravstvenih problema, uključujući reumatske bolesti, ortopedske probleme, neurološke poremećaje, kao i stanja nakon povreda i operacija. Poseban akcenat je na rehabilitaciji posle operacija, povreda i neuroloških stanja.

U okviru banje nalazi se savremeno opremljen rehabilitacioni centar koji nudi razne terapije, uključujući hidroterapiju, elektroterapiju, termoterapiju, kao i fizioterapiju i masaže.  Pored toga, posetioci mogu uživati u bazenima sa termalnom vodom, saunama i wellness centrima koji pružaju sveobuhvatan tretman za telo.

Cena smeštaja

Ponuda smeštaja u Banjskoj Trepči obuhvata različite opcije - od modernih hotela sa vrhunskom uslugom do privatnih pansiona sa toplom domaćinskom atmosferom. Cene smeštaja variraju u zavisnosti od luksuza i sezonskih popusta, ali su generalno pristupačne, što ovu banju čini pogodnom za sve budžete.

Tako se cene smeštaja po noćenju u okolini banje, kako smo pronašli na poznatoj platformi za rezervaciju smeštaja, kreće od 2.000 do 9.000 dinara za nešto luksuznije varijante.

Specijalna bolnica za rehabilitaciju Gornja Trepča sastoji se od više objekata - Stacionara, Bungalova, lux vile "Bukovik", objekat "Vujan. Cena smeštaja u njima variraju. Tako je najpovoljnija opcija četvorokrevetna soba u Stacionaru koja iznosi 2.890 dinara po noćenju, dok je najskuplja varijanta smeštaj u lux vili "Bukovik" i iznosi 21.710 dinara. Kako navode na zvaničnom sajtu, u cenu smeštaja uračunata su tri obroka.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

LEKOVITOST HIPERBARIČNE KOMORE: Pomaže kod UMORA, MAMURLUKA, ali i mnogo ozbiljnijih OBOLJENJA  Kurir televiizija