Otvara se novi kineski tržni centar u Beogradu: Ima 24.000 kvadrata, objavljena i cena zakupa lokala

Novi kineski tržni centar na Novom Beogradu se otvara 26 septembra.

RTS/PrintScreen

U Ulici Mileve Marić Ajnštajn na Novom Beogradu u četvrtak, 26. septembra, u 13 časova biće otvoren novi tržni centar koji je zamišljen da bude najveći i najsavremeniji centar veleprodaje kineske robe u ovom delu Evrope.

Objekat je građen apsolutno po svim standardima bezbednosti, kako je ranije rekao ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić. Pomenuto je posebno važno ako znamo šta se dešavalo nekoliko puta u kineskim radnjama, jer su oni koristili objekte koji su stari i koji nisu ni bili namenjeni za takvu vrstu prodaje.

"Sada imamo ono što zaista je važno, da budu svi bezbedni i kupci i prodavci, ali i da kupci imaju komfor kupovine. Naravno tu će biti i restorana i sve ono što imaju tržni centri", rekao je tada Vesić.

On je precizirao i da se projekat "Evroazija" tržni centar (Eurasia Trade Center) sastoji iz dve faze od kojih je prva površine veće od 23.000 kvadratnih metara i obuhvata objekat 1 gde će biti 358 lokala. Druga faza, kako je dodao obuhvata objekat 2 i ona je površine oko 10.000 metara kvadratnih i tu će biti dodatnih još oko 100 lokala.

Kako je precizirao, više od 200 privrednih društava iz Kine i Srbije ukazalo je poverenje "Evroazija" tržnom centru postavši vlasnici nepokretnosti u pretprodaji.

"Za nas je važno da na ovaj način pokažemo da kineske kompanije koje rade u Srbiji, a njih ima veoma mnogo i zapošljavaju veliki broj ljudi, mogu da rade u dobrim i u bezbednim uslovima, ali i da oni koji dolaze da kupuju, kao i oni koji prodaju, mogu da imaju sav komfor koji se očekuje na ovakvim objektima", istakao je ministar.

Novi tržni centar se prostire na 24.000 kvadratih metara i ima oko 450 lokala. U jednom oglasu, lokal se nudi u zakup za 25 evra po kvadratnom metru mesečno. Ta cena pokazuje da su kupci lokala dobro investirali, nezavisno od toga da li će se lično baviti biznisom ili će prostor iznajmljivati. Kupci su lokale plaćali između dve i tri hiljade evra po kvadratnom metru, a bilo je i skupljih.

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

DA LI JE KINESKI TRŽNI CENTAR BIO OSIGURAN? Stručnjak: Iznošenje robe NAM GOVORI SAMO JEDNO, požari se samo njima dešavaju  Kurir televizija

(MONDO/Ivana Vlajković)