• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVI SAD PROGLAŠEN ZA EVROPSKI GRAD ŠUMA 2023! Posle vremenskih nepogoda planira se najveća akcija sadnje u ISTORIJI

Autor Teodora Boškovski

Grad Novi Sad ove jeseni planira jednu od najvećih akcija sadnje u istoriji Novog Sada.

 Novi Sad proglašen za Evropski grad šuma 2023 Izvor: novisad.rs/screenshot

Grad Novi Sad, kao administrativni, privredni i kulturni centar Vojvodine, danas predstavlja sinonim za grad koji kroz razvoj ekonomije, stvaranje povoljne poslovne klime i modernizaciju infrastrukture osigurava kvalitetniji život građana u svim oblastima.

U ostvarivanju ove ideje, vodilja na tom putu je Strategija održivog razvoja na nacionalnom nivou, koja kao dokument objedinjuje tri komponente, a to su ekonomija, društvo i životna sredina.

Razvojni potencijali grada Novog Sada su veliki, ali njihovo dostizanje je na dobrom putu. Grad Novi Sad svakodnevno radi na polju unapređenja zelene infrastrukture, kvaliteta životne sredine i kvaliteta života građana, a primer su brojne inticijative.

Nadležni su najavili ambiciozan plan za unapređenje svoje životne sredine, fokusirajući se na izgradnju novih parkova i uspostavljanje regionalnog centra za upravljanje otpadom. Ove inicijative označavaju dalji korak ka očuvanju prirode i boljem upravljanju otpadom, istovremeno potvrđujući gradsku predanost održivom razvoju.

Vest koja je u prilog tome nedavno obradovala građane Novog Sada jeste počasno priznanje i nagrada "Novi Sad evropski grad šuma 2023" od strane Evropksog šumarskog instituta.Nakon vremenskih nepogoda koje su obeležile leto iza nas i nedavna nevremena, na Gradu je da održi postojeći standard životne sredine.

"Tokom dva olujna nevremena u julu mesecu oštećeno je ili uništeno više hiljada stabala na teritoriji Grada, samo u jednom danu nestalo je 200 hektara šume oko našeg Grada. Zato ove jeseni planiramo jednu od najvećih akcija sadnje u istoriji Novog Sada. Sa naučnim ustanovama i institucijama, pripremamo dugoročni plan za obnovu zelenila u Gradu, na način da se prilagodimo i smanjimo posledice klimatskih promena čiji smo i sami direktni svedoci", tom prilikom je istakao gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

Uvođenjem svih ovih strateških mera, Grad Novi Sad ostvaruje svoju viziju pametnog i održivog grada, gde se primenom novih tehnologija i inovacija postiže bolji kvalitet života za sve građane.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta Grada Novog Sada. Stavovi izneti u podržanom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

(MONDO)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

MGNS

Hm

special image