• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SE GLASALO U SAVETU EVROPE: Poslanici nekoliko država stali uz Srbiju, bilo i iznenađenja!

Autor Nevena Davidović

Za prijem tzv. Kosova glasao je 131 od 171 prisutnog člana PS SE.

 Ko je glasao protiv prijema Kosova u Savet Evrope Izvor: shutterstock/Alexandros Michailidis/Tatohra

Od 29 predstavnika u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE), koji su sinoć glasali protiv preporuke o članstvu Prištine u Savetu Evrope, njih osmoro je iz Španije. Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) usvojila je nacrt izveštaja Dore Bakojani, u kojem se preporučuje da se Prištini odobri da postane član Saveta Evrope.

Za prijem je glasao je 131 od 171 prisutnog člana PS SE, 29 je bilo protiv, a 11 je bilo uzdržano. Na sajtu PSSE objavljeno je koji su predstavnici kako glasali na jučerašnjoj sednici. Protiv članstva Prištine u Savetu Evrope bilo je osam poslanika iz Španije i četiri poslanika iz Mađarske, dva sa Kipra, a od pet poslanika Grčke samo je jedan glas bio protiv. Protiv je glasao i jedan poslanik iz Nemačke. Takođe, protiv su glasala i dva poslanika iz Francuske i jedan iz Italije. Protiv su bili sedmoro članova delegacije Srbije, ali i Maja Vukićević iz Crne Gore, kao i Snježana Novaković i Branislav Borenović iz Bosne i Hecegovine.

Među 11 uzdržanih bio je jedan poslanik iz Crne Gore, šestoro Italijana i troje Moldavaca, kao i jedan poslanik iz Nemačke. Parlamentarna skupština Saveta Evrope uputiće preporuku za prijem takozvanog Kosova Komitetu ministara spoljnih poslova, koji donosi konačnu odluku i to dvotrećinskom većinom ministara ili ambasadora koji ih predstavljaju i koji su prisutni u trenutku glasanja. Sastanak Komiteta ministara trebalo bi da bude održan od 16. do 17. maja u Strazburu.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

04:34
"AKO KOSOVO UĐE U SAVET EVROPE, MOŽEMO OČEKIVATI I DELJENJE BIH, ITALIJE I BELGIJE!" Stručnjaci smatraju da je ovo OPASAN PRESEDAN
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(RTS/MONDO/N.D.)

Možda će vas zanimati

Komentari 52

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Peki

Ovo poraz Srbije, 131 za!!!

Ogavna sekta im dala sve prerogative države

Čak potpisali dokument da ih neće sprečavati prijem u međunarodnim institucijama, a sigurni glasovi se ljute na Grke. Nema nama spasa.

Slobodna Rusija

Putin, Xi Jinping i iranski ajatolah s Kim Jong-unom- ‘alternativa za poželeti‘.

special image