• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOK SAM JA PREDSEDNIK, TO NEĆU PRIHVATITI NIKADA! Vučić o skraćenju radnog vremena na 7 sati

Autor Aleksandar Blagić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nikada neće prihvatiti predlog o skraćenju radnog vremena.

 Aleksandar Vučić o radnom vremenu od 7 sati Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić vratio se iz diplomatske misije u Njujorku i obratio se građanima Srbije iz zgrade Predsedništva. Govorio je o ulasku Kosova u Savet Evrope, a pred kraj konferencije za medije dotakao se i teme radnog vremena od 7 sati koje je uvedeno u Crnoj Gori.

"Srećom po vas, moj mandat uskoro ističe pa vi onda izaberite te pametne koji vole da ništa ne rade, a da zemlja ide napred. A ja za vas imam pitanje, ajde mi vi objasnite kako je moguće, kako možete za 35 sati rada da uradite kao za 40 sati? Ja inače mislim da je 40 sati malo radnog vremena. Ja mislim da čovek treba radi više i da mora da radi više. Samo izračunajte koliko puta godišnje, koliko godišnjih odmora imamo, koliko puta idemo na takozvane 'city break destinacije', koliko gradova u Evropi smo obišli, samo da se negde nešto ne radi. Dok sam ja predsednik i dok budem imao uticaja u partiji koja tvori većinu u Narodnoj skupštini, bilo kakvog uticaja dok me budu pitali za nešto, nikada to neću prihvatiti, nikada", rekao je Vučić.

Naveo je da bi skraćivanje radnog vremena sa osam na sedam sati dnevno vodilo tome da se jednog traži i skraćenje radnog vremena sa sedam na šest sati, pa na četiri radna dana u nedelji. Kako je rekao predsednik Srbije, "do 2027. godine od tog posla nema ništa".

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:02
ANA BRNABIĆ ZA KURIR TELEVIZIJU: Vučiću su SE i Rezolucija prioritet, nikad nije bio 5 dana van Srbije
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(MONDO/A.B.)

Pročitajte i ovo

Komentari 71

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Logika

A kako ja da potrosim pare u prodavnici ili kaficu ako sedim ceo dan u kancelariji i ne vidim bela dana, imao bi mnogo veci obrt novca kad bi ljudi radili 7 sati dnevno? Ja kad upadnem u tu kolotecinu najvise para ustedim i drzim u slamarici tako da taj plan da neko radi od jutra do sutra je promasaj. A i ne moze neko da ide u evropu na city break i da trosi pare tamo kad sutradan opet radi, gore je da se skrati radno vreme sa 5 dana na 4.

Combe

Pa i Mondo radi I subotom I nedeljom,neprekidno. Jel bi vise voleli da posaljete komentar u petal,i da cekate da se objavi tek u ponedeljak? I da nema vesti na portalima, vec samo skraceno cetiri do sest sati, jednom dnevno?

-

Strasno.

special image