• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠANSE DA KOSOVO POSTANE ČLAN SAVETA EVROPE SU VELIKE! Vučić o diplomatskoj borbi u Ujedinjenim nacijama

Autor Aleksandar Blagić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti nakon povratka iz Njujorka.

 Aleksandar Vučič o prijemu Kosova u Savet Evrope Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti nakon povratka iz Njujorka. Govori o svim važnim temama za građane Srbije sa fokusom na Kosovo i Metohiju i rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

"Želim građanima Srbije da podnesem izveštaj šta je to što smo radili i kakva borba nam tek predstoji. Očekujemo 16. maja izveštaj po pitanju članstva Kosova u tu organizaciju. Prijem Kosova u članstvo Saveta Evrope je tačka dva i tu je sad sveobuhvatna kampanja fleksibilnog tumačenja prištinskih obaveza i istovremeno sprovođenje različitih teorija o krivici srpskog rukovodstva zašto Kosovo neće postati član Saveta Evrope. Šanse da postane su velike, mi dajemo sve od sebe da to sprečimo, zato što poštujemo evropska pravila, sve ono što smo s Evropom i Amerikancima dogovorili. Prva sekvenca je bila formiranje zajednice srpskih opština, onda posle čudnih poseta Atini dolazi do izmene tih dogovora", rekao je Vučić.

Potom je govorio o formiranju Zajednice srpskih opština. Vučić je naveo da "nemaju pravo slobodne trgovine, devet meseci svi ćute, kršenje svih elementarnih principa".

"Više niko ne pominje Zajednice srpskih opština, Zanimljivo je da Evropska incijativa za stabilnost, kojoj u medijskom smislu pomaže Mihael Martens, služe da naprave zavesu oko istine o tome šta se zaista dešava i zašto Priština ne može da formira Zajednicu srpskih opština, on kaže “zato što srpske opštine ne postoje”. One postoje i danas. To govore ljudi koji su prihvatili izborni rezultat i to je bio vrhunac demokratije. Jer kad imate tri odsto izlaznost to je vrhunac demokratije", objasnio je Vučič.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:02
ANA BRNABIĆ ZA KURIR TELEVIZIJU: Vučiću su SE i Rezolucija prioritet, nikad nije bio 5 dana van Srbije
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(MONDO/A.B.)

Pročitajte i ovo

Komentari 11

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ketoa

Ma sta to mene mislim briga, mene interesuje kako zivim i kada bih imao decu u kakvom socijalno ekonomskom društvu ta deca ostaju da žive to jest buduće generacije. A te bajke o Kosovu o Nebeskom narodu, o vilama aždajama vitezovima goblninima prinčevima....itd Zamlaćivanje paznje da bi se druge stvari odradjivale, ja sam se mislim se toga naslusao i 90' kroz propagand tadašnje medije, tako da na mene to ne deluje.

Dezurn1kr1vac

Žalosno da narod nad kojim je kontinuirano vršen genocid bude proglašen kao genocidan . Zločin u Srebrenici je strašan onoliko koliko i zločini mudžahedina nad Srpskim CIVILIMA u Srebrenici i okolini gde su ubijali decu , žene , starce na najstrašniji način . A sada čujemo da isto ovo pripremaju i šiptari sa Kosova .. i što je najgore od svega i jedni i drugi imaju podršku Nemačke koja jedina ima koristi od svega ovoga , jer na ovaj način ona umanjuje svoje zločine tokom drugog svetskog rata ! Genocida je bilo samo nad Srbima . Što od Hrvata što od muslimanskih jedinica za vreme drugog svetskog rata a i posle 90ih .

Zlatko

@Dezurn1kr1vac Dezurn1kr1vac Ona tko negira zlocin pada pod mnogo težu sumnju da je to smisljeno planirao pa bila rijec o Srebrenici ili protjerivanju preko milion Albanaca preko Prokletija.Zar vi Srbi mislite da cete se negiranjem onoga sto se desilo obraniti od optužbi da je jedno bio genocid a drugo Etnocid?

special image