• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVO SU IMENA MINISTARA NOVE VLADE SRBIJE: Vučević saopštio posle sednice SNS

Autor Jelena Nikolić

Bratislav Gašić je predložen za ministra odbrane, a Zlatibor Lončar za ministra zdravlja, Nikola Selaković je ministar kulture, a u ministarsko mesto dobio je i Aleksandar Vulin. Ministar spoljnih poslova je Marko Đurić

 Tomislav Momirović, Goran Vesić, bratislav Gašić, Zlatibor Lončar Izvor: YouTube/Printscreen/ Zamediatelevizija​MONDO/Stefan Stojanović​Kurir/Zorana Jevtić

Srpska napredna stranka održala je sednicu Predsedništva danas s početkom 9 časova, nakon koje je mandatar Miloš Vučević saopštio imena predloženih ministara nove Vlade Srbije.

"Da ne okolišam, ovo je predloženi sastav nove vlade! Za članove vlade sutra ću predložiti Skupštini - Siniša Mali, Ivica Dačić, Aleksandar Vulin, Irena Vujović, Aleksandar Martinović, Goran Vesić, Dubravka Đedović Handanović, Maja Popović, Jelena Žarić Kovačević, Tomislav Žigmanov...", rekao je on posle sednice.

Bratislav Gašić je predložen za ministra odbrane, a Zlatibor Lončar za ministra zdravlja, Nikola Selaković je ministar kulture, ministar spoljnih poslova i zamenik predsednika vlade je Marko Đurić.

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, ministar privrede Andrijana Mesarović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Martinović, dok će ministar za zaštitu životne sredine biti Irena Vujović.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ostaje Goran Vesić, kao i ministar rudarstva i energetike, gde ostaje Dubravka Đedović Handanović. Ni ministarstvo pravde neće se menjati, pa će na čelu ostati Maja Popović.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Ministar za upravu i lokalnu samoupravu biće Jelena Žarić Kovačević, za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Tomislav Žigmanov, MUP će voditi Ivica Dačić, a prosvetu Slavica Đukić Dejanović.

Ministar za nauku i inovacije i tehnološki razvoj biće Jelena Begović, zdravlja Zlatibor Lončar, a ministar za rad, boračka i socijalna pitanja biće Nemanja Starović.

Ministar za brigu o porodici i demografiju biće Milica Đurđević Stamenkovski, Husein Memić preuzeće turizam i omladinu. Promene će biti u Ministarstvu kulture, na čije čelo će Nikola Selaković.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Ministar za brigu o selu biće Milan Krkobabić, ministar sporta Zoran Gajić, a ministar informisanja i telekomunikacija biće Dejan Ristić.

Darko Glišić će voditi ministarstvo za javna ulaganja, a Tanja Miščević ostaje ministar za evropske interacije. Na mesto potpredsednika Vlade raspoređen će biti Aleksandar Vulin, a u Nemanjinu će se useliti i ministri bez portfelja - Novica Tončev, Đorđe Milićević, Usame Zukorlić, Nenad Popović.

Sutra sednica Skupštine Srbije

Sednica Skupštine Srbije na kojoj će novi predsednik Vlade i članovi njegovog kabineta položiti zakletvu, zakazana je za sutra.

"Podneću zahtev predsednici Skupštine Srbije Ani Brnabić za zakazivanje sednice na kojoj će predstaviti ekspoze, plan rada i predlog za sastav Vlade Srbije", najavio je Vučević.

(MONDO.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 61

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Stanko

Narod na izborima šutne zavetnicu ispod cenzusa a ona postane ministar,ovo je dokaz da izlazak na glasanje nema nikakvog smisla.

Toni

Crno bez ilijek bijelog!

LAle

Au pa od ovih moze da se rikne.Nema nama pomoci.

special image