• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO POLITIČARI PROSLAVLJAJU USKRS? Neko s porodicom, neko na liturgiji, a ima onih i će raditi

Autor Jelena Nikolić

Premijer Srbije Miloš Vučević ove godine prvi put Uskrs proslavlja kao poredsednik Vlade, a dan će početi kao i prethodnih godina, na liturgiji u Sabornom hramu u Novom Sadu. Aleksandar Antić će obići aktiviste u Zemunu, a Nikola Nikodijević posetiti Svratište

 Miloš Vučević, Aleksandar Antić, NIkola NIkodijević, Ana Grozdanović Izvor: Milos Tesic/ATAIMAGES/Kurir/Nemanja Nikolić/Instagram/anagrozdanovicc/screenshot/Shutterstock

Najradosniji hrišćanski praznik, Uskrs, naši političari će proslaviti različito - dok će neki od njih taj dan provesti radno, ima i onih kojima će poslovne obaveze dozvoliti malo odmora. Deo njih aktivan je na društvenim mrežama, pa smo proteklih godina znali i ko je ofarbao najlepša jaja, ko je šampion u kucanju, ko je praznik proveo u toplini porodičnog doma, ko radno...a od nekih smo uspeli da saznamo šta su isplanirali i kako će provesti prazničnu nedelju.

Premijer Srbije Miloš Vučević, ove godine prvi put Uskrs proslavlja kao poredsednik Vlade.

Prethodnih godina najčešće je dan počinjao na liturgiji u Sabornom hramu u Novom Sadu, pa će tako i ove godine, saznajemo. Nakon toga će obići aktiviste u Novom Sadu, koji će u okviru kampanje raditi iako je praznik, a nakon toga, premijer će otići na porodični ručak.

Izvor: Promo

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić u nedelju će, kako saznajemo, obilaziti štandove u Zemunu jer je u toku kampanja za beogradske i lokalne izbore, koji će biti održani 2. juna, u toku.

On je i ranijih godina najradnosniji hrišćanski praznik znao da provodi "na terenu", pa je tako pre šest godina Uskrs proslavio s mališanima koja su ležala u Specijalnoj bolnici za dečje plućne bolesti i tubrkulozu u Kliničko-bolničkom cenutru "Dragiša Mišović", poklonio im slatikše i uskršnja jaja.

Član Privremenog organa Grada Beograda Nikola Nikodijević Uskrs će provesti u Svratištu na Zvezdari.

Izvor: Mondo/Mihaela Šljukić Bandović

Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije, Uskrs tradicionalno slavi u krugu porodice, u porodičnom domu gde živi njih jedanaestoro - supruga, dvojica sinova, dve snaje i petoro unučadi.

Nakon što oni ofarbaju jaja na Veliki petak, kreću pripreme za nedelju, saznajemo, a to se već unapred zna kako, jer se na porodičnom imanju Markovića tradicionalno peku jagnjići na ražnju, kako bi upriličili prazničnu trpezu.

"Oko 12 sati je porodičan ručak. Prvo se seče kolač, posle toga se kucamo jajima. Ja kao i uvek prvi izgubim zato što uzmem namerno veliko jaje, jer su manja tvrđa od većih", rekao nam je Dragan Marković Palma i uputio čestitku svim građanima Srbije pravoslavne vere sa željom da im se "deca rađaju u porodici, da postoji sloga i jedinstvo a posebno ta porodična sloga. Hristos Vaskrse!"

Da je odlično ovladao tehnikom ukrašavanja jaja pokazao je ranijih godina i sadašnji ministar građevinarstva i saobraćaja, Goran Vesić, pa se na mrežama jednom prilikom pohvalio kada ga je bratanica Nađa angažovala da joj pomogne u ovom poslu.

Tada je otkrio da je on zapravo njen šegrt i da su se odlučili za tehniku dekupaž, pa se očekuje da podjednako kreativan bude i ove godine.

Mlada političarka Ana Grozdanović najradosniji hrišćanski praznik dočekuje "sa puno mira i hrišćanske ljubavi", rekla je Ana za MONDO i dodala da mir često i sama nalazi u crkvi, uz svog duhovnika, kao je da redovno posti.

Izvor: Instagram/anagrozdanovicc/screenshot

"Spas je u pravim vrednostima hrišćanskoj bezgraničnoj ljubavi koja osvetljava večne božanske ideje, spas je u veri koja nam pomaže u najtežim trenucima, u nadi da će i naša budućnost biti svetla, božanska, večna... Kao narod prolazimo velika iskušenja, stradanja, prolazimo Golgotu. Naša očekivanja ponekada i suštinski često ne zavise samo od nas samih, zato je uvek potrebno da iskreno ljubimo, verujemo i da se nadamo. Uvek imajte prema svakome i svemu jednu čistu i iskrenu ljubav. Svima želim da žive jedan bogougodan život. Život je radost i dar", dodala je.

(Mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Admiral Armagedon 🤙

Mlada političarko Ana Grozdenović Srbija te voli! Ti si naša prelepa budućnost! ❤️

special image