• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KINESKI PREDSEDNIK SI ĐINPING SLETEO U BEOGRAD! Na crvenom tepihu ga dočekala delegacija Srbije

Autor Uroš Matejić

Si Đinping je stigao u Beograd, a dočekala ga je delagacija na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

 Si Đinping sleteo u Beograd Izvor: RTS1/Printscreen

Predsednik Kine Si Đinping stigao je u Beograd, gde će da boravi u okviru zvanične dvodnevne posete Srbiji, 7. i 8. maja. Kineskog lidera je dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a povodom ove važne posete sve je organizovano na najvišem nivou.

Uz predsednika Aleksandra Vučića i prvu damu, kineskog predsednika Si Đinpinga na crvenom tepihu je dočekala delegacija Srbije koju čine premijer Miloš Vučević, predsednica Skupštine Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova Marko Đurić, nekadašnji predsednik Tomislav Nikolić sa suprugom, ambasadorka Srbije u Kini Maja Stefanović i kineski ambasador u Beogradu Li Ming sa suprugom.

U Beograd je stigla kineska delegacija koja broji oko 400 članova. Predsednika Kine dočekuju srpski lovci MiG-29 koji su pratili njegov avion od ulaska u naš vazdušni prostor, a na beogradskom aerodromu je u njegovu čast postrojena garda Vojske Srbije. Beograd je unapred postavio zastavice koje su deo dobrodošlice predsedniku Kine, prijateljske zemlje našoj Srbiji.

Prema protokolima koje prate posete velikih svetskih državnika, i boravak kineskog lidera našoj zemlji obezbeđuje oko 3.400 policajaca, a garda ga dočekuje na aerodromu. Doček će biti upriličen folklorom, cvećem, a biće postavljene i kinesko-srpske zastavice duž celog puta. Na Kuli Beograd osvanule su srpska i kineska zastava.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:49
KINA DOVODI VOJNE JASTREBOVE! Eksperti: Si Đinpingova nova desna ruka oštra po pitanju Tajvana KORISTIĆE ORUŽANU SILU U OKUPACIJI
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

U. Drenović

Si Srbine !!!

Ši nije srbin

@U. Drenović Ukazite barem poštovanje u komentarima prema predsedniku velike države Kine. To je stara kultura za razliku od američke. Treba učiti od Kineske mudrosti i kulture.

Sever u transu

Iznad Begeša zora svićee, dobro nam doš'o precedniče !!!

special image