• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SI DOVEZAO U SRBIJU ZVER OD 700.000$! Crvena zastava krstariće Beogradom, ni hemijsko oružje joj ne može ništa

Autor Uroš Matejić

Hongqi L5 - sve tajne zvaničnog vozila predsednika Kine Si Đinpinga.

 Si Điping Izvor: Shutterstock/RTS1/Printscreen

Kineski predsednik Si Đinping stigao je večeras u Beograd u drugu posetu Srbiji u poslednjih osam godina. Kineskog lidera je dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a povodom ove važne posete sve je organizovano na najvišem nivou. Avion kineskog predsednika su od ulaska u vazdušni prostor Srbije pratili lovci MiG-29, a na beogradskom aerodromu je u njegovu čast postrojena garda Vojske Srbije, kao i folklorni ansambl.

Uz predsednika Aleksandra Vučića i prvu damu, kineskog predsednika Si Đinpinga na crvenom tepihu je dočekala delegacija Srbije koju čine premijer Miloš Vučević, predsednica Skupštine Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova Marko Đurić, nekadašnji predsednik Tomislav Nikolić sa suprugom, ambasadorka Srbije u Kini Maja Stefanović i kineski ambasador u Beogradu Li Ming sa suprugom.

Si je uz najviše državne počasti sačekan na aerodromu, a tokom posete Beogradu voziće se u svom automobilu marke "Hongqui sedan" koji je dug 5,4 metara i težak je 3,1 tonu. Ovaj luksuzni automobil koji je ručno rađen, nosi kodno ime N701, košta 700 hiljada dolara, izrađen je od raketnog oklopa, otporan je na metke, a takođe sadrži i sistem koji štiti od hemijskog i biološkog oružja.

Si je automobil koji nazivaju "crvena zastava" prvi put koristio tokom državne posete Novom Zelandu 2014. godine, i to dve verzije automobila Hongqi L5. Ista limuzine, otporne na metke, prevozila ga je i tokom turneje po jugoistočnoj Aziji i Pacifiku aprila 2019. godine. Unustrašnjost vozila ukrašena je delovima od ružinog drveta, a sedišta su prekrivena najfinijom belom kožom.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:43
Zastave Srbije i Kine na Kuli Beograd
Izvor: Promo
Izvor: Promo

(Mondo)

Komentari 25

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ko-ometator

Cemu ovoliko mrznje i osporavanja doceka predsednika najmnogoljudnije nacije na svetu? Lazne patriote i borci za prava na aparatima sto ce mozda taj covek da pokaze neko postovanje i naklonost nama kao saveznicima a svi znamo da je istok prevagnuo i sve vise napreduje kao vodeca sila u svetu.

Građanin

Čisto da znate da od ukupnih investicija u Srbiji EU je ubedljivo najviše novca uložila a što se tiče kine ona je na 4 mestu po novcu uloženom u srbiju. dakle zvanični podaci su da EU sa 63% od celokupnih stranih investicija je ubedljivo na prvom mestu i EU je uložila u srbiju više novca od svih ostalih zajedno a ako mi ne verujete a naravno rusofili će biti u šoku proverite zvanične podatke. EU 63.6% Rusija 7.5% Kina 5.7% Pametnom dosta

Lole

Benzin 203 Dizel 206

special image