• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SPORTISTA, LEKARI I MANJINSKA STRANKA BEZ MANJINA: Ko su "otpisani" kandidati koji su osvojili mandate?

Autor Jelena Nikolić

U Srbiji su juče održani lokalni izbori, a pored izbora za odbornike Skupštine grada Beograda, izbori su održani u još 14 gradova i 74 opštine i gradske opštine

 Branimir Nestorović, Miša Ronin Bačulov, doktor Dragan Milić, Tihomir Perić (Ruska stranka) Izvor: Instagram 192.rs/milicdrdragan/Prva tv/Screenshot

Dan nakon izbora u Srbiji, gde se u 89 gradova i opština birala nova vlast, sabiraju se glasovi i utisci, a pred nama je tek uzbudljiv period na domaćoj političkoj sceni. Bar tako nagoveštavaju rezultati koje smo do sada čuli, jer su u pojedinim mestima mandate osvojili neki od kandidata za koje javnost računala kao nemoguće.

Od kik-boksera, lekara, teoretičara zavere do manjinskih stranaka bez manjina…za sada su liste budućih potencijalnih nosioca vlasti mešovite i iznenađujuće.

Doktor Dragan Milić u Nišu je proglasio pobedu jer je njegova grupa građana osvojila najviše glasova. To se poklapa i sa rezultatima koje je saopštio CESID, koji je saopštio projekciju mandata na osnovu 100 posto obrađenog uzorka.

"Grupa građana "Dr Dragan Milić" osvojila je 16 mandata. lista "Aleksandar Vučić-Niš sutra" osvojila je 29 mandata pa uz jedan mandat Ruske liste, potencijalnog koalicionog partnera, imaće 30 od 61 odbornika u Skupštini grada", navodi se u poslednjem saopštenju.

Ovaj doktor javnosti je postao poznat kao predvodnik grupe lekara i medicinskog osoblja koje je eliminisalo liste čekanja na kardiovaskularne operacije u ovom gradu. Bio je direktor Klinike za kardiohirurgiju u Nišu od njenog osnivanja 2014. godine.

Izvor: Instagram/milicdragan

Javnost je, takođe, za njega čula i kada je u novembru 2023. godine smenjen sa mesta prodekana za međunarodnu saradnju na Medicinskom fakultetu u Nišu i maja ove godine, kada je dobio rešenje o prestanku radnog odnosa na Medicinskom fakultetu, što je obrazloženo "istekom ugovora na određeno vreme".

Kik-bokser najveće iznenađenje izbora

Jedno od najvećih iznenađenja izbora, bar po reakcijama javnosti, jeste kik-bokser koji je do sada u svetu politike bio nepoznat javnosti. Bez obzira na tu činjenicu, Miša Ronin Bačulov nakon jučerašnjih izbora ušao je u Skupštinu grada Novog Sada sa tri mandata.

Izvor: Instagram/192.rs

Rođen je 1982. godine i javnosti je do sada bio poznat po svojim sportskim uspesima, ali i humanitarnim angažmanom u okviru svog udruženja "Budi heroj". U avgustu prošle godine, Bačulov ušao u pokret Evropski put bivšeg minisitra Radeta Baste i tada je prvobitno najavljena njegova kandidatura za gradonačelnika Novog Sada. Ipak, taj pokret je napustio uz obrazloženje da želi da sredi svoj grad, ne da bude ministar.

Ekscentrik koji je pridobio glasače teorijama zavere

Ovako bi se najkraće, ali najpreciznije mogao opisati Branimir Nestorović, doktor koji je izjavama da su "vanzemaljci svi ljudi sa plavim očima", „rasističkim porukama u Skupštini, različitim teorijama zavere koje je pravdao kojekakvim (navučnim) dokazima... uspeo da nađe put do svojih glasača.

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić

Posle decembarskih izbora Nestorović i njegov stranački kolega Aleksandar Pavić napustili su pokret "Mi, glas naroda", nakon čega brzo formiraju novi i sa sobom povlače još nekoliko ljudi.
To cepanje pokreta nije očigledno previše umanjilo njegovu popularnost, pa ovaj doktor i tvorac različitih teorija zavere, na osnovu dosada obrađenih glasova, može da računa na 9-10 mandata.

Manjinska stranka bez manjina

Ruska stranka, inače manjinska stranka čiji je predsednik Srbin Slobodan Nikolić, osvojila je u Beogradu dva mandata i u Nišu jedan koji je potreban SNS da bi formirala lokalnu vlast. Od juče smatraju ih najznačajnijim učesnikom izbora, jer njihov mandat može da presudi u formiranju vlasti.

Lider ove kvazimanjinske stranke u Nišu je Tihomir Perić, po zanimanju energetičar. Bio je većnik u opštinama Medijana i Pantelej, a posle izbora 2016. godine bio je zamenik šefa odborničke grupe SRS u Skupštini grada Niša. Radikalima je ostao veran do 2020. godine, a stranku napušta baš te godine na sam dan izbora.

(Mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Felix

Nema teorije... Samo zavere....

more mrs

@Felix postoji samo teorija slučajnih događaja, a barem 90% istorijskih knjiga, i 90% filmova opisuju i glavna radnja je UVEK I SAMO ZAVERA...

Dini

Dr Dragan Milić ubuduće uveo pravi red u zdravstveno sistemu u Srbiji. Ukinuo bi korupciju, listu čekanja, delio bi jednaku delatnost koliko državno toliko i privatno. Znači svaki bi imao samo jedno radno mesto kao nekada.

special image