Dragan Milić, kardiohirurg,  je najnovije lice koje je postalo poznato široj javnosti nakon velikog uspeha na jučerašnjim lokalnim izborima u Nišu. Grupa građana koju je formirao u martu 2024. godine osvojila je 16 mandata u Gradskoj skupštini.

Kako se može videti na sajtu "Grupa građana", Dragan Milić, reč je  o uglednom lekaru. Prof dr Dragan Milić, rođen je 12.8.1965. u Leskovcu. Osnovnu i srednju školu završio je u Prokuplju kao učenik generacije.

Medicinski fakultet u Nišu diplomirao je sa prosečnom ocenom 9,91. Ima ukupno završene tri specijalizacije i to iz: opšte hirurgije, vaskularne hirurgije i kardiohirurgije i ima zvanja opšteg hirurga, vaskularnog hirurga i kardiohirurga. Opštu hirurgiju završio je u Nišu a vaskularnu hirurgiju i kardiohirurgiju na medicinskom fakultetu u Beogradu.

Magistrirao je 2001. godine a doktorirao 2005. na medicinskom fakultetu u Nišu. Izabran je u zvanje vanrednog profesora na medicinskom fakultetu u Nišu 2019. godine.

Prof Dr Dragan Milić nalazi se u radnom odnosu u KC Niš od 1998. godine. Od 2001. radi na odeljenju vaskularne hirurgije Klinike za opštu hirurgiju KC Niš u zvanju opšti hirurg. Nakon završetka subspecijalizacije iz vaskularne hirurgije raspoređen je na mesto lekara subspecijaliste vaskularne hirurgije u Klinici za opštu hirurgiju KC Niš. Nakon formiranja Klinike za vaskularnu hirurgiju biva postavljen na mesto načelnika odeljenja za flebologiju a potom i na mesto pomoćnika direktora Klinike za vaskularnu hirurgiju KC Niš 2008. i 2010.

Nakon otvaranja Klinike za kardiovaskularnu i transplantacionu hirurgiju KC Niš 24.11.2014. biva postavljen za njenog prvog direktora. Nakon restrukturiranja KC Niš i formiranja Klinike za kardiohirurgiju KC Niš biva postavljen za njenog prvog direktora 1.7.2017.

Prof Dr Dragan Milić imao je mnogobrojna stručna i naučna usavršavanja u inostranstvu i to u SAD i Engleskoj.

Dobitnik je nagrada “Zlatnik Medijane”, “Majstorsko pismo” i “Braća Karić”.

Milić je podigao interesovanje šire javnosti nakon što je, zajedno sa timom niške kardiohirurgije, besplatno radio vikendom i ukinuo liste čekanja.

(Mondo//M. Š.)