• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VUČIĆ O TERORISTIČKOM NAPADU! Srbija je jedna od najbezbednijih zemalja u svetu i Evropi!

Autor Miloš Škrbić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon jučerašnjeg terorističkog napada ispred izraelske ambasade gostuje u jutarnjem programu Prve televizije uz istoričara Gorana Šarića i Milana Kneževića iz Demokratske narodne partije Crne Gore. Vučić govori o svim aktuelnim temama

 Aleksandar Vučić Izvor: Kurir/Petar Aleksić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon jučerašnjeg terorističkog napada ispred izraelske ambasade gostuje u jutarnjem programu Prve televizije uz istoričara Gorana Šarića i Milana Kneževića iz Demokratske narodne partije Crne Gore. Vučić govori o svim aktuelnim temama.

"Nastavljamo da radimo, biće još hapšenja. Proveravamo povezanost svih lica i završićemo to. Verujem da ćemo najveći deo hapšenja da završimo do utorka i nakon toga će biti sve u redu "- rekao je Aleksandar Vučić u jutarnjem programu TV Prva na pitanje do kada će biti na snazi crveni alarm za bezbednost u Srbiji.

"Imamo veoma dobru saradnju sa islamskim zajednicama u Srbiji. Ipak, preko nekih imama strane službe pokušavaju da povećaju svoj uticaj u Srbiji. Pošto ne mogu direktno preko muftija, preko nekih imama pokušavaju da prošire svoj uticaj. Znamo mi koje su to škole i kakve medrese i gde su neke druge institucije. Radimo na tome, kao što se borite protiv pravoslavnog ekstremizma, tako se borite i protiv islamskog i svakog drugog.Ovo je potpuno smišljen teroristički napad, ništa se slučajno nije dogodilo. Preciznost sa kojom je Salahudin Žujović pogodio žandarma i želja da ga likvidira i to je uradio tako da je pokušao da izbegne svaku reakciju žandarma, dakle nije očekivao da je uopšte moguće da mu uzvrati. On nije podizao samostrel, već ga je odapeo iz kese. Dakle, odapeo strelu i pogodio ga direktno u vrat".

"Divim se Milošu Jevremoviću"

Izvor: BuducnostSrbijeAV/Instagram

Predsednik Aleksandar Vučić izrazio je divljenje prema žandarmu Milošu Jovanoviću koji je uspeo da bude toliko priseban i da likvidira teroristu i pored činjenice da je imao strelu u vratu."On će biti odlikovan, a vi znate da ja mimo Sretenja nijedno odlikovanje nisam dao niti jedno pomilovanje za ovih 8 godina predsednikovanja" - kazao je Vučić i dodao da je Srbija dovoljno snažna da se izbori sa bilo kakvim vidom terorizma.

"Srbija je najbezbednija zemlja"

"Postojaće razni pokušaji, ali Srbija je jedna od najbezbednijih zemalja u svetu i Evropi. Videćete da smo najbolje ocenjeni po pitanju bezbednosti. Nećemo imati milosti po pitanju terorista i terorizma i tu lekciju će naučiti. Građani Srbije su bezbedni".

"Veoma sam zabrinut za sudbinu sveta"

"Verujem u logiku koju primenjujem, kada poređate činjenice. Ja sam siguran da nama dolazi mnogo teže vreme. To nije mogao da mi javi bilo ko da će biti teže vreme. To mi nije rekao Putin, ja sam to zaključio iz onoga što nisam čuo, a ne iz onog što sam čuo. Jedino smo šeik Muhamed i ja govorili da će biti rata u Ukrajini. Ja sam veoma zabrinut za sudbinu sveta, to je moje da kažem", kaže Vučić.

"Gotovo je nemoguće izbeći sukob Hezbolaha i Izraela, a taj sukob je pravi veliki sukob, jer Hezbolah je Iran. Hamas je taj koji može da okupi ceo islamski svet u smislu deklaracija, humanitarne podrške, ali ne direktno učešće u ratu. A Hezbolah i sukob sa Libanom, dakle, nas uvodi u veliki sukob na onome što se zove Sveta zemlja, na celom istoku, ali angažuje i kompletan zapad i kompletan istok, što je Iran i najavio ovih dana. Jednostavno se vidi da se to priprema", rekao je Vučić o teškoj situaciji u svetu i na Bliskom istoku.

O Kaji Kalas

Vučić je govorio o najavljenom imenovanju premijerke Estonije Kaje Kalas za šeficu diplomatije Evropske unije.

"Kada govorim o svemu što se zbiva u Evropi, dobijate Evropsku komisiju koja će biti radikalnije antiruska nego što je bila prethodna koja je bila izrazito antiruska. Dobijate jednog od ljudi sa kojima verujem da ćemo uspostaviti dobru saradnju, pristojnu saradnju, to je naša obaveza, naš posao, gospođu Kalas iz Estonije, kojoj je zabranjen ulaz u Rusiju. Dakle, vi znate, vi birate čoveka za kog znate da naredne četiri do pet neće ući na teritoriju Rusije. To je poruka naravno iz EU, Evropljani će vam reći to je poruka čvrstine, to je poruka snage, to je poruka otpora ruskoj agresiji... I da nema kompromisa. A kakva je to poruka za Ruse, šta Rusi na to kažu? Razumeli smo vas, hoćete da nestanemo, zato ćemo da se borimo do kraja, borićemo se svom snagom, svim oruđem i oružjem što imamo i to je to. Dakle, naveo sam vam samo sitnicu. Nemojte da vam govorim da ja znam stvari o kompromisu".

BONUS VIDEO: Snimak hapšenja terorista

Pogledajte

00:48
Snimak hapšenja terorista
Izvor: Mup Srbije
Izvor: Mup Srbije

(Mondo/Blic/M. Š.)

Možda će vas zanimati

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hari Poter

Kakav terorizam. Pričaj o Rio Tintu. Čim je bio skup u Loznici, sutradan terorizam, pa specijalne jedinice po gradu.

Komando Nord

Niste skoro prelistali crnu hroniku ?

Zlatko

@Komando Nord Komando Nord:U Slavoniji ima jedna izreka:Hvalite me usta moja ili cu vas razdrt.U Srbiji se nažalost u zadnje dvije godine dogodilo nekoliko jako loših i groznih stvari da pricati pricu o jednoj od najsigurnijih zemalja izgleda kao crni humor.

special image