Slušaj vest

Gostujući u emisiji "Uranak" na televiziji K1, Vojislav Šešelj podelio je svoju potresnu priču o borbi sa opakom bolešću i izneo detalje o svom zdravstvenom stanju. Na pitanje voditeljke Jovane Joksimović, lider radikala otvoreno je govorio o svom iskustvu s rakom i zdravstvenim problemima koje je uspešno savladao uz pomoć lekara iz Srbije.

"Iz Haga su me izbacili. Očekivali su da ću umreti u julu 2015. godine. Kada sam došao u Beograd, pobedio sam rak i dve metastaze na jetri. Operisali su mi 30 cm debelog creva i izvadili 20 limfnih čvorova, od kojih su četiri već bila zaražena. Metastaze na jetri, jedna od devet milimetara, a druga od pet, uz pomoć srpskih doktora sam uspeo da savladam", rekao je Šešelj, prisetivši se mračnih trenutaka kada su prognoze bile loše.

Šešelj je istakao i važnu ulogu lekarskog tima, predvođenog prof. dr Milovanom Bojićem, koji je bio ključan u njegovom oporavku. Na pitanje Jovane Joksimović da li se danas smatra zdravim čovekom, Šešelj je odgovorio da medicina smatra izlečenim.

"Išao sam na razne analize, CT i PET skenere u KC Vojvodine, želeo sam da sve to prođe bez medijske pompe, da kao čovek budem pregledan i izlečen. Rak nemam, medicina me smatra izlečenim. Poslednji put sam bio na kolonoskopiji u januaru ove godine kod dr Dine Tarabića u bolnici Dragiše Mišović, i nema nikakvih recidiva", rekao je Šešelj.

Međutim, lider radikala otkrio je da i dalje ima problema sa srcem, gde su mu ugrađeni kardioverter defibrilator i pejsmejker:

"Imam rezervne delove u srcu. Dve elektrode, kardio defibrilator sa pejsmejkerom, koji otprilike liči na kašikaru. Mogu da eksplodiram kad god grmi napolju. Teško idem uz stepenice, ne mogu da trčim, ali ne mogu dugo ni da budem na jednom mestu", zaključio je Šešelj.

BONUS VIDEO:

Kurir televizija ŠEŠELJ OTKRIVA DA LI SRBIJI PRETI VELIKI TERORISTIČKI NAPAD! Barac: Žele da se plašimo i da nas drže u stalnom stanju straha

(K1/Mondo/U. M.)