Slušaj vest

Bivši načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije general Nebojša Pavković je u intervjuu za "Informer" televiziju govorio o akciji hapšenja "Sablja" nakon ubistva tadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđića. On je tada bio pod sumnjom da je učestvovao u organizaciji atentata na Vuka Draškovića u Budvi u Crnoj Gori.

"Oni su došli do mene i rekli da idem samo da dam informacije i da mi ne treba ništa sem lične karte. Neki inspektor me ispitivao neke gluposti i za onaj pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi. Kad sam ja njemu ispričao istinu i šta se desilo, da vojska nema veze s tim, on je došao posle sat vremena i rekao da imaju drugačija saznanja i da moram da ostanem u zatvoru. Ostao sam tri meseca. Najteže mi je pao zatvor u mojoj zemlji.

Uslovi u Hagu su mnogo bolji nego u Centralnom zatvoru. Svi pravi prijatelji su ostali uz mene, a pacovi su pobegli, ali oni se uvek prepoznaju. To je manji broj tih ljudi. Većina ljudi koje ja znam i koji me poštuju su bili uz mene. Imam koliko god hoćete prijatelja van porodice", ispričao je Pavković.

General Nebojša Pavković o hapšenju u akciji Sablja i atentatu na Vuka Draškovića u Budvi
Profimedia 

Ko je Nebojša Pavković?

Nebojša Pavković je penzionisani general-pukovnik Vojske Jugoslavije. U periodu od 2000. do 2002. godine obavljao je dužnost načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije, a tokom rata na Kosovu i Metohiji 1999. godine obavljao je dužnost komandanta Treće armije Vojske Jugoslavije. Haški tribunal ga je 2009. godine osudio na 22 godina zatvora.

BONUS VIDEO:

Kurir televizija "NAVALJNI JE UBIJEN NOVIČOKOM NAMERNO NA TAJ DATUM" Vuk Drašković nema dilemu: Putinov režim poslao NEDVOSMISLENU PORUKU ZAPADU

(Informer/MONDO/Aleksandar Blagić)