Slušaj vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je tokom gostovanja na RTS o svim aktuelnim temama, a između ostalog i o značaju samita BRIKSA i ulozi Srbije u ovom važnom međunarodnom skupu. On je otkrio detalje o razgovoru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, kao i o planovima za sastanak sa liderima Poljske i Mađarske.

"Razgovarao sam sa Putinom, mi smo taj razgovor dogovorili ranije, i to je jedini razlog zašto nisam želeo da saopštavam dok ne kažem u lice onome od koga sam dobio poziv da prisustvujem samitu BRIKSA - reč je o predsedniku Putinu. To je izraz izuzetnog poštovanja, odgovornosti i ozbiljnosti jedne zemlje. Imali smo dobar i sadržajan razgovor uz čestitke za zajedničku borbu i 80 godina od oslobođenja Beograda i to jeste izuzetno važan datum. Istog sekunda kada sam dobio poziv predsednika Putina (za samit Briksa), rekao sam ruskom ambasadoru da imam dogovoreno sa Donaldom Tuskom", rekao je Vučić i dodao:

"Premijer Poljske je prihvatio poziv i dolazi prekosutra. Sutra imam trilateralu sa Ficom i Orbanom u Komarnu. Bio sam pošten prema Putinu i rekao mu da je to bilo zakazano ranije, ali nisam krio i rekao sam mu: 'Poštovani gospodine predsedniče i da nema ovih poseta bilo bi izuzetno teško da dođem zbog različitih stvari koje vi dobro znate i za koje verujem da razumete Srbiju. Srbija je jedina zemlja u Evropi koja nije pristupila niti jednoj deklaraciji, a samo ove godine ih je bilo 44 protiv Rusije'. Poslaćemo delegaciju četvoro ministara. Našeg Ćiću, predsednika vlade Aleksandra Vulina, ministra Gašića, ministarku Mesarević i ministra Popovića. Oni će predstavljati našu zemlju na samitu Briksa", naveo je predsednik.

BONUS VIDEO:

Kurir Vučić bodrio "orlove" protiv Švajcarske u Leskovcu