"Neće više biti ni pogroma, ni progona, ni traktora" Aleksandar Vučić imao posebnu poruku za Srbe sa KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti sa komemorativnog skupa kojim je obeležana godišnjica akcije "Oluja".

Kurir/Petar Aleksić

Danas je u Loznici obeleženi 29 godina od operacije "Oluja" kada je ubijeno i nestalo oko 2.000 Srba, a više od 220.000 je proterano. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti povodom Dana sećanja.

"Deset godina je kako obeležavamo na svečan način ovaj zločin, najveće etničko čišćenje u Evropi od Drugog svetskog rata. Okupljamo se da obeležimo veliku srpsku tragediju, veliku nesreću. I 10 godina to radimo bez izuzetka, iako uvek imate 'važnije stvari'. A mi nikada ipak nismo imali važniju stvar od ovoga.

Dani sećanja i tuge zbog izgubljene dece, ali i dani ponosa. Oni koji nas napadaju, koji se raduju svojoj velikoj pobedi nikada neće moći da razumeju da nije pobeda kada akciju vodite na tenku, a na njemu američki ambasador Piter Galbrajt, a suočavate se sa ženama, decom i starcima na traktorima. Oni kažu opet ćete na traktore, a ne razumeju da je traktor imenica mučenika, divnih i poštenih ljudi koji su morali da napuste svoja ognjišta. Niste baš tako hrabri, pomagali su vam ovi moćniji. Srbin je isti bio on iz Knina, Pirota, Prištine iz Loznice.

Nikada nas nećete podeliti niti uništiti srpski narod! A onima koji se podsmevaju traktorima, da poručim - Neće više biti ni pogroma, ni progona, ni traktora. Garantujem vam kao predsednik Srbije. A našoj braći na KiM da poručim: 'Mrak je pred zoru najgušći!' ", rekao je Vučić.

Pogledajte fotografije sa obeležavanja akcije "Oluja" u Loznici

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

SANJA VUČIĆ ZA KURIR OTKRILA: Stala bi na ludi kamen, samo JEDNO čekam! Pevačica zapevala na plaži i TO BAŠ OVU PESMU  Kurir televizija

(MONDO/Aleksandar Blagić)