Slušaj vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je u četvrtak u Beogradu o učešću srpskih sportista na Olimpijskim igrama u Parizu, sa akcentom na eliminacije boksera, među kojima su veoma bolni bili porazi Sare Ćirković, koja je izgubila u prvom meču, a potom i Natalije Šadrine, koja je izgubila u meču za medalju.

"Nadam se da ćemo da imamo više medalja, bezveze mi je da se žalimo na sudije. Žao mi je zbog male Sare, Šadrina je zaslužila pobedu, a Sara je bila na ivici. Abasov je izgubio preglasavanjem 3:2, ne mogu da kažem da je zaslužio pobedu, ali bio je blizu. Šadrina je sigurno zaslužila pobedu, to je bila oružana pljačka, ali šta da radite, to se desi, nekad i u sportu. Desilo se, šta da radite"

"Nadam se da ćemo osvojiti još mnogo medalja, imamo kolektivne sportove. U džudou su pokazali Hrvati i Albanci sa Kosova da su uspešniji od nas, iako smo imali najbolje rezultate ikada i napravili veliki napredak, ali bez medalja. Nadam se tekvondoistima, rvačima, bokseri su najmanje jednu zaslužili, a bilo bi i dve. Sara je izgubila preglasavanjem baš na ivici nerešenog. Nadam se da će basketaši da izdrže, košarkaši, odbojkašice, Novak Đoković, naravno. Videćemo, možda sam nekog preskočio, verovatno jesam. Tekvondo, naravno, od njih se nadamo najmanje jednoj medalji. Ali tako sam se nadao i u džudou, pa ništa", rekao je Vučić i još jednom dodao: "Bio sam siguran i za Šadrinu, Natalija izuzetno pametno boksuje, pošto to malo bolje poznajem, ali dobro. Želim im svu sreću".

L.L./ATAIMAGES, F.S./ATAIMAGES Aleksandar Vučić