• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić i patrijarh zabrinuti zbog niskog nataliteta

Izvor MONDO/Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i patrijarh srpski Irinej saglasili su se da radovi na izgradnji Hrama Svetog Save u Beogradu treba da se ubrzaju i završe do 2019. godine. Zabrinutost zbog izuzetno niske stope nataliteta.

Tako bi obeležavanje 800 godina od osnivanja prve srpske Arhiepiskopije bilo održano u novom hramu, jedinstvenog izgleda u svetu.

Vučić i Irinej saglasili su se u razgovoru i da je vitalni cilj srpske države očuvanje njene nezavisnosti i slobode, kao i pravo Srbije da donosi odluke o sebi i svojoj budućnosti bez uplitanja drugih zemalja, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Predsednik Vučić upoznao je patrijarha Irineja sa velikim problemima i pritiscima sa kojima se Srbija suočava u pokušaju očuvanja mira, stabilnosti i sigurnije budućnosti za našu decu.

Irinej Bulović: Zorani treba pomoć duhovnika

Vučić upoznao je upoznao patrijarha sa velikim problemima i pritiscima sa kojima se Srbija suočava u pokušaju očuvanja mira, stabilnosti i sigurnije budućnosti za našu decu.

Saglasili su se da Srbija treba da donosi odluke o sebi i svojoj budućnosti bez uplitanja drugih zemalja.

"Predsednik Srbije i patrijarh saglasili su se da je vitalni cilj srpske države očuvanje njene nezavisnosti i slobode, kao i pravo Srbije da donosi odluke o sebi i svojoj budućnosti bez uplitanja drugih zemalja", saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Dvojica sagovornika izrazili su zabrinutost zbog izuzetno niske stope nataliteta u Srbiji, a predsednik Vučić obavestio je patrijarha o različitim podsticajnim merama kojima će država pokušati da takvu tešku situaciju popravi, navodi se saopštenju.

Dvojica sagovornika razgovarali su i o položaju Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji i neophodnosti daljeg ulaganja u očuvanje naših najvažnijih kulturno-istorijskih spomenika, navodi se u saopštenju.

Komentari 188

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

I ja bi da budem majka

Sram vas bilo.!!!! A niste možda razmislili o t9me da vantelesna bude besplatna. Nije bitno koliko zena ima godina, ako je u mogucnosti da rodi. Sram vas bilo!!! Tri puta sam dizala kretit, e više para nemam. A doktori kazu da bi mogla uspeti sledeca vantelesna. Iako imam 48 godina. A mogla bi, al odakle para. Eeee drzavo, dokle si dosla. Rodila bi ja i petoro kad bi imala finansijskih mogućnosti. Eeee drzavo. Ja sam tu. Da rađam, al kako

Gagi

Deca se nekad jesu radjala vise u tezim ili ratnim okolnostima ali su vremena i sistem vrednosti bili drugaciji,nekada su deca skolu zavrsavala sa par svesaka i grafitnih olovka,gumenih opanaka,danas su sistem vrednosti i troskovi zivota sasvim drugaciji,dete treba opremiti gomilom knjiga,kupiti kompjuter vec na pocetku skolovanja,o ostalim troskovima da i ne govorim,garderoba,patike,cipele,mobilni telefoni,sve to iziskuje velike izdatke i troskove a roditelji jedva krpe kraj sa krajem,takodje velikom broju mladih je problem da nadju partnera,danas retko koja devojka hoce da se uda ako decko nije situiran i samostalan,solidan auto,plata,stan,sto je vecini danas tesko obezbediti.

Cc

bas me sad zanima kako ce botovi da podrze ovu vest:-))))) Pa to ce show da bude

special image