• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovanović: Srbija 2018. mora rešiti Kosovo

Izvor MONDO/Tanjug

Lider LDP Čedomir Jovanović, čija stranka će na beogradskim i izborima u Pećincima nastupii samostalno, kaže da u narednoj godini Srbija mora izaći sa rešenjem za probleme koji postoje na Kosovu. On iznosi i svoj stav o Saši Jankoviću

 Čedomir Jovanović - LDP - rešenje za Kosovo 2018. Izvor: MONDO/Stefan Stojanović
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović


A, kako je rekao, ako to ne uradimo, to će se svejedno uraditi bez nas i logičniji je izbor da u tom procesu budemo činioci nego posmtrači.

"Moramo redefinisati svoje odnose sa Moskvom, kojoj je Srbija poslednje utočište na Balaknu posle niza poraza kojima se smanjio njen uticaj, pre svega u Makedoniji i Crnog Gori, pa je Srbija ostala platforma preko koje Rusija vodi svoju borbu za Zapadom. Izbori u Bosni i Hercegovini su takođe šansa da pokažemo stepen odgovornosti koji se očekuje od nas kada se govori o zemlji kojoj toliko puno dugujemo, posle ratova i patnji koje su uništile i Bošnjake, i Srbe, i Hrvate", naveo je Jovanović u intervjuu za novosadski Dnevnik.

Moraju se, kaže, prekinuti te specijalne veze sa Miloradom Dodikom, ili kako god to neko naziva, i raditi na očuvanju BiH kao celovite države i pomoći joj da konačno bude funkcionalna zemlja.

Na konstataciju da deo opozicinih stranaka više kritikuje LDP nego vlast, te da je Jovanović postao "nepoželjni" opozicionar za opoziciju, lider LDP kaže da ne misli tako i da se ne bi vodio tim kategorijama.

"Za te ljude, na koje aludirate, mi nismo bili poželjni ni 2005. godine, 2007. ili 2012. godine. Razlog tome nije u našoj ideji da se sa njima slažemo ili ne, već u našim namerama koje su uvek bile iste i političkim motivima koje nismo skrivali", naveo je Jovanović.

Čeda Jovanović: Ko nam kaže da nismo opozicija

Upitan kako komentariše ideju Saše Jankovića da je on trebalo da bude premijer posle predsedničkih izbora, Jovanović kaže da danas niko ne priča o lideru PSG "bolje i više nego što to čini on sam o sebi".

"Od trenutka kada je odlučio da se formalno bavi politikom za metu ima Liberalno-demokratsku partiju iz razloga što smo odlučili da ne učestvujemo u ritualnom nestanku politike u Srbiji, gde svako ko pokaže malo normalnosti i svesti odmah bude okarakterisan kao neko ko sarađuje sa Vučićem na ovaj ili onaj način", naveo je.

Samo njegovo razmišljanje o mestu premijera u trenucima kada su završeni predsednički izbori govori dosta o Jankovićevom shvatanju politike i onoga što se u njoj radi, ali i govori o karakteru osobe koja se spustila u politički život bez znanja elementarnih činjenica o njegovom funkcionisanju, kaže Jovanović.

Žao mu je, kaže, što su ključni politički stavovi LDP potvrđeni kroz ovo vreme, između ostalog i u činjenici da su drugi na njih u velikoj meri pristali i ja zbog toga ne mislim da budem četnik u 2018. godini.

"Kada Janković mašta o dogovoru sa Vučićem, koji ga je pre toga odbio kada je sa spiskom ličnih želja došao kod njega, pokazuje samo koliko smo bili u pravu kada smo ga opisivali, bez ikakve želje da uvredimo one koji su zbog svoje naivnosti poverovali da je odgovor na ovo što nam se dešava osrednji činovnik iz kabineta Bakija Anđelkovića", rekao je Jovanović.

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Neki

Takvih kao on je Srbija punija nego sto mislite. Samo to ne pricaju javno nego prodaju lazni moral

Blackmill

Koliko samo reč ‚‚rešiti‚‚ lepše zvuči od ‚‚odreći se‚‚

Ramce

Pa kada spomenu raskid sa srbinom Dodika,sto ne spomenu i raskid Sa Haradinajem i Tacijem,i oni su nasi srbi ili nisu jel?,ah da i Ceda ,kaze da je srbenda.nazalost nase.

special image