Odlazeći ministar odbrane Aleksandar Vulin reagovao je na današnje saopštenje Komiteta pravnika za ljudska prava (JUKOM) kojim su zatražili od mandatarke za sastav nove vlade Ane Brnabić da ne imenuju Vulina u novoj vladi, saopštilo je Ministarstvo odbrane

"Naši pacifisti pucaju samo u protivnike OVK i NATO-a. JUKOM i ostali haški NVO nikada ne rade sami i ne govore ono što im nije naređeno da kažu. Nije ovo izjava JUKOM-a, ovo je poruka ambasada i ambasadora koga ne bi voleli da vide u novoj Vladi", rekao je Vulin i nastavio:

"Lepo je znati da se nisam promenio svih ovih godina vlasti, nisu nikada želeli da me vide ni u parlamentu, ni u Kancelariji za Kosovo i Metohiju, ni u Vladi. Moje pomeranje bi bio lep poklon i Tačiju i ambasadorima, šteta što je napredak vojske toliko vidljiv ali bi zato moje sklanjanje bilo još vrednije".

Vulin je to izjavio na Pešteru gde prisustvuje pripremama za vežbu "Sadejstvo 2020", komentarišući poziv JUKOM-a mandataru Ani Brnabić da njega izostavi iz predloga budućih ministara.

"Meni je važnije da Vlada ne promeni politiku prema vojnoj neutralnosti, odnosu prema Srbima van Srbije, odnosu prema Rusiji, Kini, politici socijalne pravde, nego da ja budem ministar, a o politici Vlade pa ni o meni JUKOM se neće baš ni malo pitati. Ja ne mrzim nikog, a to se za haški NVO ne bi moglo reći", poručio je ministar Vulin.

JUOKOM: Vulin zloupotrebljavao funckiju ministra za širenje govora mržnje!

JUKOM je u saopštenju naveo da je Vulin "zloupotrebljavao" funkciju ministra odbrane, tako što je koristio zvanična saopštenja ministarstva, da bi "širio govor mržnje" protiv Albanaca sa Kosova.

"Aleksandar Vulin je kontinuirano u toku svog mandata ministra odbrane, i intenzivno u toku razgovora Beograda i Prištine, javno nazivao Albance 'Šiptarima' i vredjao dostojanstvo albanske nacionalne manjine. Na taj način, on je pokazao nepoštovanje stavova domaćih sudova da pogrdno označavanje albanske manjine ovim nazivom predstavlja govor mržnje", saopštio je Jukom.

Komitet pravnika za ljudska prava je podneo tužbu protiv Vulina za utvrđenje govora mržnje.

(Mondo)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.