Banđur je rekao da je Bajatovića samo jednom video u skupštini i da je čak zakasnio kada se glasalo za predsednika Narodne skupštine, a sada, kako kaže, vidi da je u parlamentarnoj delegaciji ODKB.

"Ne znam zašto? Da li neko hoće da nametne utisak da Rusi ne mogu da žive bez Bajatovića ili da jednostavno, bilo šta što se tiče Rusije i odnosima sa Rusima, mora da ima komponentu koja se zove direktor Srbijagasa gospodin Bajatović. Nejasno mi je da neko ko nije aktivan biva i delegiran", rekao je Banđur, dodajući da je to njegovo lično mišljenje.

Banđur je takođe primetio da na sednicama nema ni Stefana Krkobabića (PUPS) a i on je, kaže, u sastavu neke delegacije.

"Znamo da tu postoje neke srodničke veze koje nije potrebno objašnjavati", rekao je Banđur. On je primetio da sve što čine manji koalicioni partneri se pripisuje SNS koja se u suštini, tvrdi, najkorentnije ponaša.

Odgovorio mu je predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić:

"Ko kaže da nema opozicije u skupštini? Šalim se, naravno. Pošto sam ja predlagač ovog akta o kojem ste govorili, dozvolite mi da kažem da sam dobio usaglašen predlog koji su dogovorile sve poslaničke grupe i shodno tome nisam insistirao niti sagledavao, ni personalna pitanja, niti pitanja međusobnog dogovora kojoj će političkoj grupi da pripadne koje mesto".

Dačić je rekao da ne ulazi u to koga su predložile poslaničke grupe, niti je, kaže, njegovo pravo da se u to meša, ali da uvaža da poslanik SNS ima pravo na svoje mišljenje.

Zamenica poslaničke grupe SPS Snežana Paunović objasnila je kolegi Banđuru da je Dušan Bajatović koji je, kaže, pomenut kao neko ko nije prisutan, pozitivan na korona virus i da zbog toga nije dolazio u parlament.

"Neprikosnoveno je pravo poslaničkih grupa da između sebe izaberu svoje predstavnike u delegacijama. U tom smislu dozvolićete socijalistima pravo da delegiraju na način na koji procenjuju da je najpametnije", rekla je Paunović.

Ona je dodala da su šefovi poslaničkih grupa razgovarali o svakom članu delegacije i usaglasili sastav delegacija.

"Jako je važno naglasiti da ovaj parlament, lepo ste to predsedniče rekli, ipak ima opozicije, ali je besmisleno komentarisati ljude na način na koji je to kolega probao da uradi. Još je besmislenije ukoliko imamo svest o tome da su šefovi poslaničkih grupa razgovarali o svakom članu delegacije", navela je Paunović.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo/Tanjug)