Ministarstvo rudarstva i energetike, na čijem je čelu Zorana Mihajlović, poslalo je prošle nedelje predlog da se iz Odbora direktora Naftne industrije Srbije (NIS) smene svi srpski članovi - Danica Drašković, Dragutin Matanović i Dejan Radenković.

"Taj dopis, predlog za smenu, otišao je prošle nedelje iz sekretarijata ministarstva. Zatraženo je da se sklone, zamene, svi srpski članovi u Odboru direktora NIS, a razlog za njihovu smenu je to što su neki od njih dugo na tim pozicijama, a nemaju nikakvog doprinosa. O ovom predlogu će se odlučivati ili sledeće nedelje, ili odmah posle nove godine", kaže izvor.

Ukoliko ovaj Mihajlovićkin predlog prođe, Vlada da zeleno svetlo za njihovu smenu, Ministarstvo energetike će potom predložiti nove članove, a onda se zakazuje skupština NIS.

Iako je neizvesno i da li će ova garnitura i biti smenjena u NIS, izvori navode da su ove vesti došle do pomenutih članova Odbora direktora:

"Dana Drašković je besna, odmah je počela da pljuje Mihajlovićku po gradu", dodaju izvori.

Draškovićeva je prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije, član odbora NIS od 2014. i zahvaljujući ovoj funkciji ima mesečna primanja od čak 771.000 dinara. Na sajtu NIS, gde su biografije članova Odbora direktora, navodi se da je Draškovićeva na istoj funkciji bila i od aprila 2009. do juna 2013. i da je ponovo imenovana u junu 2014. godine. To zanči da je supruga lidera SPO u NIS-u čak 11 godina.

(Mondo/Kurir)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.