Aleksandar Vučić je nakon susreta rekao da je u fokusu razgovora dva lidera bilo Kosovo, ali i srpske evrointegracije. Srpski predsednik je naveo da je zahvalan zato što Makron razume poziciju naše zemlje.

"Predsednik Makron je pokazao neverovatnu srdačnost. Doživeo sam nešto o čemu nisam ni sanjao. Predsednik Makron me je odveo u vinski podrum Jelisejske palate, što je malo ko imao priliku da vidi. Razgovarali smo u dva navrata u četiri oka", rekao je Vučić u uključenju za TV Pink.

Vučić je rekao da Srbija ima podršku Francuske na evropskom putu i naveo da će Srbija otvarati poglavlja po novoj metodologiji za članstvo EU.

"Prvi smo prihvatili novu metodologiju i očekujemo da bude velikih pomaka i promena. Napredovaćemo brže. Doći će do geopolitičkih promena koji će doneti neke nove sporazume u budućnosti", rekao je Vučić za Pink i dodao: 

"Verujem da će, u skladu sa novom metodologijom koju je Srbija prva prihvatila, biti izmena po tom pitanju. Očekujem da ćemo otvarati više poglavlja ove godine, po novoj metodologiji, kroz klastere".

Srpski predsednik je izrazio uverenje da bi naša zemlja po novoj metodologiji mogla da otvori više poglavlja u ovoj godini nego prethodnih.

"Verujem da ćemo imati ozbiljnu podršku Francuske na evropskom putu", istakao je Vučić.

Na sastanku se razgovaralo o bileateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji dve zemlje, predsednik Srbije je tako istako da su pričali i o  izgradnja prve linije metroa u Beogradu.

"Mislimo do kraja godine da krenemo sa radovima na prvoj liniji koja će povezivati pet opština", izjavio je Vučić i istakao da će prva linija biti završena najkasnije u roku od sedam godina.

Predsednik Srbije je istakao da bi u Beograd mogla da dođe svetski poznata francuska kompanija iz oblasti mode.

"Ne razumem se u modu, ali u Beograd bi mogao da dođe i investitor iz sveta mode, Luj Viton", rekao je Vučić i dodao da se nada da će moći da obezbede dolazak te kompanije u glavni grad naše zemlje.

Predsednik Srbije je naveo da će predsednik Francuske ponovo doći u posetu našoj zemlji i da će ta poseta biti u septembru ili oktobru. Istakao je da će to biti velika poseta.

"Imaćemo mnogo ugovora da potpisujemo, uveren sam da ćemo napraviti veliki rezultat u odnosima između Srbije i Francuske", izjavio je Vučić.

Poslednji put, Makron je u Srbiji boravio u julu 2019. godine.

(Mondo)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.