Fotografije doručka posluženog trudnicama koje leže na odeljenju za trudnoće visokog rizika uznemirile su Srbiju. Na Fejsbuk stranici organizacije "Centar za mame" osvanule su fotografije buđavog peciva koje prati potpis - "Doručak za trudnice sa rizičnom trudnoćom u bolnici u Kragujevcu".

Jedna buduća mama, koja leži na tom odeljenju, podelila je fotografiju doručka - kupovno lisnato testo punjeno suhomesnatim proizvodom, na kojem su na više mesta vidljivi tragovi buđi. Pecivo na fotografiji nije celo, što znači da ga je trudnica najverovatnije i zagrizla pre nego što je primetila da je pokvareno.

Na mrežama su ove fotografije izazvale lavinu komentara, i mnogi se slažu da hranu u ovom stanju ne bi dali drugom ljudskom biću, kamoli pacijentu kojem je hrana potrebna zbog snage, a tek ne trudnici sa visokorizičnom trudnoćom.

Univerzitetski klinički centar Kragujevac odmah se oglasio povodom fotografija, i naveo da krivicu snosi dobavljač, s kojim je nakon ovog događaja raskinut ugovor. 

"S obzirom na incident koji se dogodio sa pecivom dobavljača koji ima potpisan Ugovor sa Univerzitetskim kliničkim centrom Kragujevac i sa kojim do sada nije bilo problema u nabavci, nakon neželjenog događaja od 26. juna 2021. godine, obaveštavamo javnost da je dobavljač za hleb i peciva učinio težu povredu ugovorne obaveze", piše u saopštenju UKC Kragujevac.

"Napominjemo da dostavljeni proizvodi nisu uticali na zdravlje pacijenata UKC Kragujevac", zaključuje UKC Kragujevac u saopštenju.

(MONDO)