• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako budemo vredni bićemo u EU 2018.

Nije realno da ceo Zapadni Balkan uđe u Evropsku uniju do 2014. godine, izjavio je britanski ambasador u Beogradu Stiven Vordsvort.

Ne želim da licitiram datumima, ali mislim da je za Srbiju mnogo realniji rok od sedam, osam godina, pod uslovom da se maksimalno fokusira na evropske integracije i da se otklone sve prepreke na tom putu, istakao je Vordsvort u intervjuu za sutrašnje Novosti.

Uptan da li su realne prognoze da Srbija dobije status kandidata za članstvo u EU do kraja godine, Vordsvort je odgovorio da je mnogo izvesnije da će se to dogoditi 2011. godine.

"Što se nas tiče, bili smo još u decembru spremni da otpočnemo proces ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i vaš zahtev mogao bi odmah da bude prosleđen Evropskoj komisiji, jer mi u Britaniji na to gledamo kao na tehnički, ne politički korak", rekao je Vordvort.

On očekuje da će proces ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju najverovatnije početi u junu, pod pretpostavkom da Srbija održi dobar nivo saradnje sa Haškim tribunalom.

(FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image