Dubravka Đedović Negre, nova ministarka energetike umesto Zorane Mihajlović, poznata je u poslovnim i ekonomskim krugovima, a u Nemanjinu 11, dolazi sa važne pozicije u banci. Nova ministarka je udata za bivšeg ragbistu i triatlonca Kristofa Negrea, sa kojim je u braku dobila dvoje dece. Pored njih, Dubravka je odgajala još dve devojčice iz njegovog prethodnog braka.

Kristof, koji je rođen u Francuskoj doselio se u Beograd 2017. godine. Iza sebe ima veoma uspešnu poslovnu karijeru. Završio je koledž u Oksfordu, radio je kao advokat, ali i kao menadžerski savetnik i izabrani predstavnik osoblja u Evropskoj investicionoj banci. To međutim, nije sve.

Kristof je osnivač i generalni partner u Western Balkans Private Equity Fund, ali i vlasnik firmi Kovidor International i DND – Razvoj nekretnina. U jedom intervjuu, nije krio oduševljenje prestonicom:

"Ovaj grad je pun energije i života. To je poslovni centar sa veoma dobrim kvalitetom života i, što je najvažnije – u kojem žive ljudi koji vam otvaraju svoje domove i svoja srca. Ovde smo stekli prijatelje za ceo život“, rekao je Kristof pre dve godine za domaće medije.

Dubravka ima bogato međunarodno iskustvo finansiranja velikih korporacija, investicija i projekata iz oblasti transporta, energetike, telekomunikacija, inovacija, zdravstva i drugih industrija, ali i iskustvo u finansiranju malih i srednjih preduzeća.

Diplomirala je bankarstvo i finansije na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, a magistrirala finansije i menadžment na SDA Bocconi Univerzitetu u Milanu i Anderson školi mendžmenta u Los Anđelesu, prenosi Nova.

(MONDO)