Unuk pokojnog predsednika Slobodana Miloševića Marko Milošević (24) primljen je u Glavni odbor Socijalističke partije Srbije nakon čega je u govoru poručio da mu je ideja socijalizma velika strast. "Drago mi je što sam u prisustvu dragih prijatelja, partijskih drugova. Za mene je ova ideja večna i drago mi je što to postoji u ovakvom kontinuitetu, i još će da postoji, tek će da postoji", rekao je Milošević pre današnje svečane sednice Glavnog odbora SPS.

On je dodao da će dati sve od sebe da što više doprinese partiji i društvu. "Ja sam takođe jako zainteresovan da se bavim pravnom naukom. Eto, voleo bih da iskoristim priliku da podelim nešto. Pravo je moja velika ljubav, konkretno međunarodno javno pravo. Imajući to u vidu, postoje problemi sa kojima se suočavamo i kao društvo i kao zemlja i ja se nadam da će biti prilike da donesemo što je moguće bolje rešenje", izjavio je Marko.

On se potom fotografisao sa članicom Glavnog odbora partije i političarkom iz Niša Anom Grozdanović, koja je podelila fotografiju na svom Instagram nalogu uz poruku: "Dragi Marko lepši datum nisi mogao da dobiješ od ovog danas, a to je rođendan partije. Od danas si član Glavnog odbora - kao unuk Slobodana Miloševića zbog čega smo već svi ponosni na tebe, i zbog čega smo ti svi na raspolaganju od srca, jer svi nosimo zahvalnost prema tvom dedi a našem predsedniku. Na čemu ti od srca čestitam i verujem da će tvoji rezultati biti vidljivi i doneti mnogo dobra našoj najlepsoj Srbiji. Imaš motiv a to je da ispuniš želju svom dedi o očuvanju Srbije! Srecno i ziveli", napisala je političarka.

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić ranije je izjavio da će predložiti da Marko Milošević bude uključen u Glavni odbor SPS-a, a Grozdanovićeva je i potvrdila da se to dogodilo na rođendan partije. Njegov otac Marko, sin Slobodana Miloševića, nedavno se pojavio u Moskvi i bio je to njegov prvi izlazak u javnost posle dugo vremena.

Da podsetimo, predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da bi učešće socijalista u Narodnom pokretu za državu bilo dobro, prvo za Srbiju, a onda i za SPS.

BONUS VIDEO:

USIJANJE 17.07.2023 Kurir TV

(MONDO)