Bivši predsednik Srbije i osnivač Srpske napredne stranke, Tomislav Nikolić, posle dugog odsustva pojavio se u javnosti i to na završnom skupu liste Aleksandra Vučića "Srbija ne sme da stane" u predizbornoj kampanji uoči početka izborne ćutnje u ponoć, u Kragujevcu. On je na skupu pozdravljen sa najvećim aplauzom.

Nikolić se prošli put u javnosti pojavio 27.07. ove godine, kada je u oproštajnu posetu primio kinesku ambasadorku Čen Bo, kao predsednik Nacionalnog saveta Srbije za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom.

Tomislav Nikolić je danas na skupu poručio da su naprednjaci najbolja vlast u Republici Srbiji. "Ako se upusti u avanturu i promeni vlast, što je moguċe samobu teoriji, bili bi kao na slici Uroša Prediċa - Vesela braċa, kukala nam majka. Srbiju bi razvukli na sve strane a ona je sme da stane", poručio je on.

Kako se može videti na fotografijama sa skupa, Tomislav Nikolić se nije puno promenio od kada se povukao od očiju javnosti, ali je "nabacio" koju boru više. Podsetimo, Tomislav Nikolić je bio 4. predsednik Republike Srbije (31. maj 2012 - 31. maj 2017.), osnivač i prvi predsednik Srpske napredne stranke, bivši predsednik Narodne skupštine Republike Srbije i bivši potpredsednik vlade Srbije i Savezne Republike Jugoslavije.

Kurir / Petar Aleksić Tomislav Nikolić

BONUS VIDEO:

Predizborni skup, Kragujevac Kurir

(MONDO/U.M.)