Branimir Nestorović poslednjih meseci privlači veliku pažnju javnosti, a naročito od trenutka kada je kročio u političke vode. Kao lekar važi za velikog stručnjaka, mada je javnost više puta mogla da se uveri u neke njegove konspirativne stavove. 

Njegov pokret "Mi -  Glas iz naroda" doživeo je raskol pre nego što je formirana vlast u Beogradu, i od tog trenutka oči javnosti uprte su u Nestorovića. Svaki njegov korak ili izjava prati se pomno, stvarajući sliku da od njega zavisi mnogo toga na političkoj sceni.

Dešavanja u pokretu "Mi - Glas iz naroda" postala su još veća znatiželja javnosti kada je dr Nestorović naprasno odlučio da napusti pokret i osnuje novi - "Pravi Mi". Od "Mi" se rastalo nekoliko Nestorovićevih saboraca, koji su se priklonili ovom novom taboru, za koji navode da je "pravi". Nestorović je neko ko iza sebe ima bogatu lekarsku karijeru, bio je univerzitetski profesor, ali malo ko zna da ima političko iskustvo. On je već bio deo vlasti!

Nestorović već bio deo vlasti

Bio je pomoćnik ministra obrazovanja 1997. godine u vladi Mirka Marjanovića. U to vreme ministar prosvete bio je Mihailo Jokić, nekadašnji član SPS-a, koji je na toj funkciji bio svega 4 meseca.

Kurir/Zorana Jetvić Branimir Nestorović Mi - Glas iz naroda KZŠ

U politiku je ušao 1990-ih kao član Srpskog pokreta obnove (SPO). "Učestvovao sam na demonstracijama protiv Miloševića godinama, pošto sam bio član SPO-a, a meni su te monarhističke ideje bile bliske", rekao u jednom intervjuu pre nekoliko godina Nestorović.

Kako je tada rekao, ponudili su mu da zaista nešto radi, a to je bila reforma visokog školstva. "Posle Petog oktobra sam dobio, kako se to kaže, poziv koji se ne odbija, da se učlanim u Demokratsku stranku. I onako, malo na silu su me učlanili. Nisam baš bio voljan, a onda ustane jedan čovek i kaže: 'Gde njega primate, on je bio u SPO-u?'"

"U to vreme biti u SPS-u pa preći u DS je bilo normalno, ali biti u SPO-u pa preći u DS… A sad su već stranke izmešane, sad se više ne zna ko je ko. Ima svega i svačega u svim strankama. Ja sam tu svoju lekciju naučio da ne treba da se bavim time, jer sam izgubio skoro godinu dana na posao koji je na kraju propao. I onda sam video da treba da radim ono što najbolje radim", izjavio je tada Nestorović.

BONUS VIDEO:

Branimir Nestorović Kurir

 (MONDO/N.D.)