Nakon što su tokom čitavog dana meteorolozi najavljivali snažno nevreme u Srbiji, ono je stiglo i u prestonicu. Prisutne su obilne padavine praćene grmljavinom, a u pojedinim delovima Srbije pao je i grad.

Na auto-putu Novi Sad - Beograd zabeleženi su intenzivni pljuskovi, koji su zahvatili ovaj deo Srbije. Republički hidrometeorološki zavod Srbije tokom čitavog dana izdaje upozorenja na jako nevreme u Srbiji, a sudeći po objavama na društvenim mrežama mnoga mesta pogodili su obilni pljuskovi, praćeni grmljavinom.

Na snimku koji je objavljen na Instagram stranici "192" zaključuje se da je na auto-putu Novi Sad - Beograd izuzetno slaba vidljivost, dok kiša neprestano pada. Nešto ranije, u Novogradskoj ulici u Zemunu snimljena je gotovo potopljena ulica nakon obilnih pljuskova koji su pogodili ovaj deo.

Takođe, u okolini Ivanjice pala je velika količina grada.

Fotografija napadalog grada u mestu Erčege kod Ivanjice ostavila je korisnike u čudu. Čovek sa lopatom kupi grad, a prizor izgleda kao da je pao sneg.

U Pranjanima je takođe zabeležen intenzivan grad.

Obilne padavine zahvatile su i Irig.

U Sremskim Karlovcima nije ništa bolja situacija. Ovde su zabeleženi "potoci" koji teku ulicama, usled obilnih padavina.

BONUS VIDEO: 

nevreme Beograd Kurir

(Kurir/MONDO/I.V.)