Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je još jedno hitno upozorenje zbog nevremena koja je već počelo u Beogradu.

"Jak intenzitet pljuskova sa grmljavinom i gradom na obroncima Friške Gore, na potezu Novi Sad - Beograd, u srednjem Banatu, kao u istočnim i severoistočnim delovima Beograda. Oblačnost je sporopokretna uz jak intenzitet pljuska sa gradom. Intenzivne padavine lokalno i u Topličkom, Rasinskom i Nišavskom okrugu", navodi se u hitnom upozorenju koje će biti na snazi do 20 časova i 31 minut. 

Screenshot 2024-05-22 193411.png
RHMZ 

Takođe je objavljena i najava. 

"Jačanje grmljavinske aktivnosti osmatra se na čitavom području od Beograda do Novog Sada, kao i na potezu od Novog Sada ka srednjem Banatu. U ovim krajevima uz jak intenzitet pljuskova treba očekivati lokalno i grad i jak vetar. Intenzivni pljuskovi očekuju se i u Rasinskom, Topločkom i Nišavskom okrugu. U zapadnoj Srbiji slabljenje intenziteta padavina. U ostalim krajevima kratkotrajni pljuskovi i grmljavina biće lokalnog karaktera", objavljeno je u najavi koja će biti na snazi do 20 časova i 25 minuta. 

Screenshot 2024-05-22 193313.jpg
RHMZ 

Podsetimo, RHMZ je ranije objavio i upozorenje koje se odnosi na celu Srbiju. Na snazi su dva meteo alarma, žuti i naranžasti. 

BONUS VIDEO: 

nevreme Beograd Kurir

(MONDO/I.V.)