• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić se nada pregovorima s EU početkom 2012.

Od EU samo tražimo iste uslove koje je dobila Hrvatska - datum pregovora odmah po dobijanju kandiudature za članstvo, kaže srpski predsednik.

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u intervjuu francuskoj agenciji Frans pres da se nada da će Evropska unija utvrditi datum započinjanja pristupnih pregovora Srbije za početak sledeće godine.

"Dobijanje datuma za pristupne pregovore je sada naš strateški cilj (...) Nadam se da ćemo dobiti datum za pristupne pregovore početkom sledeće godine", kazao je Tadić.

Tadić je naglasio da Srbija od Evropske unije ne traži poseban tretman, već isti onaj koji je dobila Hrvatska, koja je postala kandidat za članstvo u EU 2004. godine i odmah zatim joj je određen datum za početak pregovora za 2005. godinu.



Predsednik Srbije je kazao da Srbija još treba da sprovede neke od ključnih reformi da bi ispunila zahteve Brisela za pridruženje Uniji, ali i dodao da to ne stoji na putu početku pristupnih pregovora.

"Mislim da Srbija, hapšenjem Ratka Mladića, sprovođenjem svih drugih reformi u sudskom sektoru, borbi protiv korupcije, restituciji, ispunjava sve obaveze", kazao je Tadić.

Evropska komisija će u oktobru saopštiti mišljenje o spremnosti Srbije da dobije status kandidata za ulazak u EU, a Savet ministara EU bi potom u decembru trebalo da odluči da li će Srbija dodeliti status kandidata. Tada bi Brisel mogao i da utvrdi datum za početak pristupnih pregovora Beograda.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image