• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi most i tri bebe u prvom minutu 2012.

Raskošnim vatrometom iznad osvetljenog Mosta na Adi i njegovim svečanim puštanjem u saobraćaj, veselim dočekom na platou ispred Doma Narodne skupštine i rođenjem čak tri bebe u prvom minutu posle ponoći, u Beogradu je počela 2012. godina.

Predsednik Srbije Boris Tadić prošetao je zajedno sa Beograđanima i njihovim gostima Mostom na Adi koji je, dekorativno osvetljen i uz spektakularni vatromet, svečano otvoren za saobraćaj pola sata posle ponoći.

Pored Tadića, novim mostom koji je blistao plavičastim sjajem, prošetao je i gradonačelnik Dragan Đilas i predsednik skupštine grada Beograda Aleksandar Antić, kao i mnogi drugi gradski funkcioneri.

Sa njima su i hiljade Beograđana i njihovih gostiju koji su šetalu mostom u oba smera, dok su se vozila kretala sa novobeogradske na čukaričku stranu, a već od jutarnjih sati preko mosta saobraćaju i prvi autobusi javnog gradskog prevoza.

Most na Adi, osvetljen kao sastavni deo unutrašnjeg magistralnog prstena, dugačak je 969 metara i širok 45 metara, sa pilonom visokim 200 metara i ima šest saobraćajnih traka, dva koloseka za metro i dve pešačko-biciklističke staze.

Vatromet je priređen i na platou ispred Doma Narodne skupštine gde je program pod sloganom "Beograd grad otvorenog srca" otvorila muzička grupa Galija, a posle nje su nastupili Plavi orkestar, a nakon ponoći Van Gog i Sergej ćetković.



Među Beograđanima koji su proslavljali doček Nove godine na platou ispred Doma Narodne skupštine bilo je i stranaca, među kojima najviše Slovenaca.

Na platou se prema slobodnim procenama prisutnih policajaca okupilo između 10.000 i 15.000 ljudi. Beograđani su dočekali Novu godinu u prohladnoj, ali suvoj noći.

Doček Nove godine u Skadarliji je, kao i uvek, bio boemski, uz bogat meni i starogradsku muziku.

Žvo je bilo i na Trgu Republike gde su se prodavali suveniri, sendviči i poslastice, a na improvizovanom podijumu priređena je igranka.

I u praznično ukrašenoj Knez Mihajlovoj ulici ulični prodavci su izložili Beograđanima obilje novogodišnjih rekvizita, ukrasa i suvenira.

Prve bebe 2012 - Petra, Valentina i Andrija

U prvom minutu 2012. godine u Ginekološko-akušerskoj klinici u Beogradu rođene su tri bebe - dve devojčice i jedan dečak, Petra i Valentina i dečak Andrija.

"Hitna pomoć je do tri sata ujutru obavila 86 intervencija od kojih 30 na javnom mestu", izjavila je zamenik načelnika smene u toj zdravstvenoj službi dr Tanja Ratković.

Prema njenim rečima, u tom periodu dogodila su se dva saobraćajna udesa u kojima su tri osobe povređene.

U saobraćajnoj nesreći na Zrenjaninskom putu dve osobe su povređene, a prethodno oko 19.45 časova na uglu ulica Dimitrija Tucovića i Krfske, na Zvezdari, oko 19.45 časova dogodio se saobraćajni udes u kojoj je jedna osoba lakše povređena i sa povredom glave prebačena u Urgentni centar.

Dr Ratković je rekla da nije bilo povreda od upotrebe pirotehničkih sredstava i iz vatrenog oružja i da je pomoć bila potrebna uglavnom alkoholisanim osobama na javnim mestima, kao i hroničnim bolesnicima.

Ona je ranije sinoć rekla da je od hroničnih bolesnika pomoć uglavnom bila potrebna astmatičarima i srčanim bolesnicima.

Većih požara nije bilo, a vatrogasci su od sinoć od 18 časova obavili 25 intervencija od čega 80 odsto u kontejnerima, a u manjoj meri i na instalacijama, rečeno je Tanjugu u Vatrogasno-spasilačkoj brigadi Beograd.

(Tanjug)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image