
Devet vaterpolista juniorske reprezentacije Hrvatske javilo se na Kliniku za infektivne i tropske bolesti u Beogradu posle trovanja hranom u hotelu "N", a sanitarna inspekcija u četvrtak je zatvorila kuhinju tog hotela i naložila dezinfekciju prostorija.
Kako se navodi u saopštenju ministarstva zdravlja, devet vaterpolista juniorske ekipe Hrvatske javilo se Klinici za infektivne i tropske bolesti sa lakom kliničkom slikom blagih gastrointestinalnih tegoba.
Dvojica su primljena na bolničko lečenje zbog blaže dehidratacije i povišene temperature i oni se, nakon ukazane lekarske pomoći osećaju dobro.
U hotelu je smešteno 27 vaterpolista (21 iz Hrvatske i 6 iz Srbije) a osim njih bilo je još 87 prolaznih gostiju.
Sanitarna inspekcija zabranila je upotrebu prostorija, opreme i uredjaja kompletne kuhinje, naredjene su mere vanredne dezinfekcije prostorija, opreme i uredjaja kuhinjskog bloka, zabrana pripremanja kuvanih jela i upotreba zatečenih namirnica.
Zaposlenom kuhinjskom osoblju naredjen vanredni zdravstveni pregled a uzeti su brisevi i uzorci zatečenih namirnica.
U kuhinji hotela "N" priprema se i 300 obroka za radnike gradjevinskog preduzeća "Napredak" i hrana se distribuira na gradilišta pa su, sanitarni inspektori su kontrolisali i tu hranu. Niko od tih radnika nije prijavio zdravstvene tegobe.
(agencije/MONDO)
Kako se navodi u saopštenju ministarstva zdravlja, devet vaterpolista juniorske ekipe Hrvatske javilo se Klinici za infektivne i tropske bolesti sa lakom kliničkom slikom blagih gastrointestinalnih tegoba.
Dvojica su primljena na bolničko lečenje zbog blaže dehidratacije i povišene temperature i oni se, nakon ukazane lekarske pomoći osećaju dobro.
U hotelu je smešteno 27 vaterpolista (21 iz Hrvatske i 6 iz Srbije) a osim njih bilo je još 87 prolaznih gostiju.
Sanitarna inspekcija zabranila je upotrebu prostorija, opreme i uredjaja kompletne kuhinje, naredjene su mere vanredne dezinfekcije prostorija, opreme i uredjaja kuhinjskog bloka, zabrana pripremanja kuvanih jela i upotreba zatečenih namirnica.
Zaposlenom kuhinjskom osoblju naredjen vanredni zdravstveni pregled a uzeti su brisevi i uzorci zatečenih namirnica.
U kuhinji hotela "N" priprema se i 300 obroka za radnike gradjevinskog preduzeća "Napredak" i hrana se distribuira na gradilišta pa su, sanitarni inspektori su kontrolisali i tu hranu. Niko od tih radnika nije prijavio zdravstvene tegobe.
(agencije/MONDO)
Pridruži se MONDO zajednici.