• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikelić: Tomić se s Legijom upoznao 2002.

Bivši premijer Republike Srpske Krajine Borislav Mikelić rekao je u ponedeljak da je Milorada Ulemeka Legiju i Dušana Spasojevića upoznao sa načelnikom Uprave vojne bezbednosti Acom Tomićem na sastanku u Tomićevoj kancelariji 27. septembra 2002. godine.

Bivši premijer Republike Srpske Krajine Borislav Mikelić rekao je u ponedeljak da je Milorada Ulemeka Legiju i Dušana Spasojevića upoznao sa načelnikom Uprave vojne bezbednosti Acom Tomićem na sastanku u Tomićevoj kancelariji 27. septembra 2002. godine.

Mikelić je negirao navode službene beleške Uprave Vojne bezbednosti da je taj sastanak održan 12. novembra 2001. godine jer je Ulemek hteo kod Tomića da proveri da li će vojska, odnosno jedinica "kobre", intervenisati protiv pobune Jedinice za specijalne operacije.

"Beleška je nameštena", rekao je Mikelić, ističući da novembra 2001. godine "nije bilo teoretske mogućnosti" da dovede Ulemeka kod Tomića jer ni jednog ni drugog nije poznavao.

Gostujući u emisiji "Poligraf" Televizije B92, Mikelić je naglasio da Spasojevića i Ulemeka nikada više nije video posle tog sastanka, kao i da ga je za posredovanje upozavanju zamolio njegov prijatelj Dragan Vujičić Bego, stolar iz Banovaca.

Prema Mikelićevim rečima, Ulemek se kod Tomića interesovao da li se protiv njega i vojnih starešina koji su ratovali u Hrvatskoj i BiH vodi istraga u Haškom tribunalu, kao i da li će se "kobre" mešati u eventualna hašpenja.

"Spasojević je tom prilikom dao informaciju da se iz Jugoslavije šalje cisterna koja preko Bugarske ide u Tursku i da bi je trebalo proveriti, jer postoji mogućnost da će se iz nje proizvoditi heroin", kazao je Mikelić.

On je dodao da je shvatio da se Spasojević "interesuje za Čumeta (Ljubiša Buha), a ne za nekoga iz Vlade".

Mikelić je rekao da je u toku akcije "Sablja" uhapšen, kao i Tomić, samo zbog toga što je poznavao Spasojevića i Ulemeka, "što se nije dogodilo i mnogim liderima DOS-a".

Prema njegovim rečima, generala Tomića je upoznao početkom avgusta 2002. godine jer mu je bio potreban materijal radi obrade dogadjaja u gradjanskom ratu u Hrvatskoj, dok je Spasojevića upoznao kod Vujičića.

Mikelić je demantovao tvrdnje nekih svedoka saradnika na sudjenju za ubistvo premijera Srbije Zorana Djindjića da se sa Spasojevićem sastajao po "štekovima".

Na sudjenju za ubistvo premijera Djindjića, 20. marta, Tomić je kazao da je vodju "zemunskog klana" Spasojevića upoznao krajem leta 2002. godine, u svoj kancelariji.

Svedočeći u Posebnom odeljenju Okružnog suda, Tomić je rekao da su tom neformalnom susretu prisustvovali i Mikelić i Ulemek, koji su i inicirali sastanak.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image