“Braćo Srbi i sestre Srpkinje, Hag me je na brutalan način izbacio iz ševeningenske tamnice. Niti sam to od njih tražio, niti su postavljali bilo kakve uslove. Samo su hteli što pre da me se otarase”, rekao je Šešelj sa terase sedišta stranke obraćajući se okupljenim pristalicama, koje su mu odgovorile uzvicima "Pobeda, pobeda!" .

“Obećao sam vam da ću rasturiti Haški tribunal! Doduše borba je trajala nešto duže, nego što sam očekivao ali pobedi se u zube ne gleda”, dodao je Šešelj.

Šešelj je u sedištu stranke rekao da što pre hoće da obori sadašnju vlast.

"Rekli su da me puštaju na privremenu slobodu, a to privremeno će trajati samo dok ne oborimo sa vlasti Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića, naše otpadnike i izdajnike koji su se odrekli ideologije srpskog nacionalizma i postali sluge zapadnih sila", rekao je Šešelj obraćajući se pristalicama sa terase sedišta stranke.

Pred više stotina okupljenih, Šešelj je rekao da je Haški tribunal "ranjena globalistička zver koja i dalje uništava živote srpskih političkih i vojnih lidera".

GalerijaDolazak Vojislava Šešelja

Prema njegovim rečima, aktuelna vlast u Srbiji ne preduzima ništa kako bi pomogla preostalim Srbima u Haškom tribunalu.

"Njima (Srbima u Hagu) se tamo sudi zato što su ono najvrednije što je srpski narod imao tokom devedesetih godina. Većina njih nije počinila nikakve zločine, a naše generale sude samo zato što su branili otadžbinu", rekao je Šešelj.

VideoGovor šešelj

On je ocenio da je Vlada Srbije slala ministre i savetnike u Hag ne da bi osporili taj sud i pomogli optuženim Srbima, već da bi građanima Srbije "zamazala oči".

On je pozvao sve na veliki miting u subotu i podsetio da je sutra u 12 njegova konferencija za štampu.

Više stotina pristalica SRS ispred zgrade Magistrata slušalo je obraćanje Vojislava Šešelja i u delirujumu uzvikivalo i pevalo četničke pesme. Okupljeni su nosili zastave Srbije i SRS, zastave sa Šešeljevim likom i uzvikivali:"Vojo, Srbije", "Pobeda" i pogrdne poruke na račun premijera Vučića.

Šešelj je svoj govor završio rečenicom "Živela velika Srbija", a potom se vratio u stranačke prostorije.

Šešelj je danas stigao u Beograd nakon čega je otišao u sedište SRS u Zemunu gde su ga sačekale stotine pristalica, a oko 16 sati stigao je u porodičnu kuću u Batajnici.