Kasa (71) je umro od komplikacija od gangrene pluća.

Kasa je rođen 6. februara 1945. godine u Subotici, gde je završio Ekonomsku školu i Ekonomski fakultet - Industrijski smer.

Bio je 12 godina na čelu Saveza vojvođanskih Mađara, od 1995. do 2007. godine, kada ga je na toj funkciji nasledio i danas aktuelni predsednik SVM-a Ištvan Pastor.

Kasa je tada ostao počasni predsednik SVM-a do 2010. godine, kada je isključen iz stranke, zbog otvorenih i veoma oštrih kritika koje je upućivao na račun stranačkog rukovodstva.

Kasa je za gradonačelnika Subotice biran četiri puta uzastopno, prvi put 1988. godine, a poslednji put 17. oktobra 2000, nakon lokalnih izbora 24. septembra te godine. Funkcije gradonačelnika razrešen je 8. februara 2001, nakon što je izabran za potpredsednika u republičkoj vladi koju je predvodio Zoran Đinđić.

Na toj funkciji je ostao do gubitka vlasti DOS-a, na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji u decembru 2003. godine.

Na parlamentarim saveznim i republičkim izborima 2000. godine izabran je za poslanika. Na republičkom nivou Kasa je bio poslanik u trećem mandatu, a bio je i savezni poslanik u Veću republika Savezne Republike Jugoslavije.

Jožef Kasa je 2004. godine odbio ponuđeno mesto predsednika vojvođanskog parlamenta.

Nakon povlačenja sa mesta lidera SVM-a, Kasa je postao direktor filijale "Agrobanke" u Subotici.

Kasa je važio za veoma sposobnog i pragmatičnog političara. Zameralo mu se na autoritarnom načinu vođenja stranke.

Uspešno je održavao političke veze sa najjačim strankama u Mađarskoj, socijalistima i Fidesom, i nije se svrstavao ni na jednu stranu.

Važio je za političara koji je uspešno sarađivao sa najuticajnijim srpskim političarima, sem radikala, uključujući u izvesnim momentima i saradnju sa Slobodanom Miloševićem.

Kao potpredsednik Đinđićeve vlade, on je potpisao Uredbu o izručenju Miloševića u Hag, 28. juna 2001. godine. Kasa je to objasnio činjenicom da se to desilo slučajno, jer je on taj dan bio "dežurni" potpredsednik u vladi.

Početkom 2005. nepoznati počinioci bacili su bombu na Kasinu porodičnu kuću u Subotici, što su osudili svi vodeći političari u Srbiji. Do danas nije saopšteno kakav je karakter imao taj napad.

Tokom 2004. godine, kada su eskalirali napadi na manjine u Vojvodini, najviše zahvaljujući diplomatskoj ofanzivi SVM-a i Kase, pitanje etničkih incidenata u ovoj pokrajini je internacionalizovano, i došlo je i na dnevni red Evropskog parlamenta.

Godine 2012. postao je glavni urednik lokalnih Subotičkih novina, iako u svojoj karijeri nije imao ozbiljnijeg dodira sa novinarskom profesijom.

Pre toga, Kasa je bio uhapšen u aferi oko "Agrobanke". Pre penzionisanja, Kasa je bio direktor subotičke filijale te banke. U pritvoru je proveo nekoliko meseci, a nakon toga nije bio obuhvaćen optužnicom koja je podignuta u vezi sa tom aferom.

Dobitnik je nagrade "Habitat" (1993.) koju dodeljuju Ujedinjene nacije.

Pored mađarskog i srpskog, govorio je i engleski jezik. Bio je oženjen i iz dva braka je imao troje dece, jednu kćerku i dva sina.