On je istakao da je neshvatljivo da se slavi oslobođenje Beograda, pa se onda rehabilituje onaj od koga se oslobodio.

Neshvatljivo da se podiže Memorijal na Starom sajmištu, ali u isto vreme se rehabilituje onaj, "zbog kog je logor na starom sajmištu nesmetano radio i funkcionisao, takođe streljani ljudi na Banjici i u svakom drugom mestu", rekao je Vulin novinarima.

Istakao je da u Evropi ne postoji nijedna jedina zemlja koja je rehabilitovala svog kvislinškog premijera, koji je vladao za vreme Drugog svetskog rata.

"Nisu to uradili ni Norvežani, ni Francuzi, neće to uraditi niko, pa zašto bi onda to radila Srbija. Mislim da je to potpuno nepotrebno, mislim da nema razloga da pravimo ovu podelu u društvu, jer takva podela u ovom društvu ne postoji", smatra Vulin.

Kako je rekao, Srbi su jedan od retkih naroda koji su u Drugom svetskom ratu u ogromnoj većini bili protiv fašizma.

"Zašto sebi ovo radimo i zašto tu veliku pobedu hoćemo da kompromitujemo, meni zaista nije jasno i ne mogu da nađem opravdanje, ili obrazloženje, sve je to moralo biti izbegnuto i moj stav je više nego jasan: Milan Nedić ne može da bude rehabilitovan", jasan je Vulin.

Smatra da, kad bude bio rehabilitovan bilo koji premijer koji je služio Adolfa Hitlera, onda treba razmišljati o Milanu Nediću, a "pošto se to nikad neće desiti, ne treba razmišljati ni o tome".