Srbija

Vučić sa sinom posetio kuću Gavrila Principa (FOTO)

Izvor Tanjug Izvor SRNA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas sa sinom Danilom rodnu kuću Gavrila Principa u selu Obljaj.

U objavi na Instagram nalogu "budućnostsrbijeav" navedeno je da je predsednik Vučić na tom mestu 1978. godine boravio sa bratom Andrejom.

Na Instagram nalogu su objavljene fotografije i sa sinom i sa bratom.

Objavljena je i fotografija na kojoj su Vučić i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sa decom iz sela Obljaj, ispred kuće Principa.

Dodik i Vučić su tokom posete istakli da će u narednom periodu biti pronađen način za njeno dodatno uređenje, kao i poboljšanje prilaza.

Vučić, koji se tokom posete kući Gavrila Principa upisao u knjigu sećanja, naveo je da će Srbija uvek pomagati narodu Grahova i ovog kraja.



"Uveren sam da srpski narod nikada neće zaboraviti junačko delo Gavrila Principa", napisao je Vučić.

Dodika, Vučića, generalnog sekretara predsjednika Srbije Nikolu Selakovića, ministra finansija Srbije Sinišu Malog, te zamenika predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikolu Špirića tokom posjete je dočekao delegat iz reda srpskog naroda u Domu naroda Parlamenta FBih Duško Radun.

U kući Gavrila Principa održan je i istorijski čas.

Jedan od potomaka Gavrilo Mile Princip je tokom obilaska Vučiću i Dodiku pokazao i fildžan koji je ponovo vraćen u kuću Gavrila Principa.

Predsednik Srbije posjetio je i tročlanu porodicu Princip, koja živi pored kuće Gavrila Principa, a darivao je dcu iz porodice Čeko iz sela Obljaj. Radun je na kraju Dodiku i Vučiću uručio poklone.

Selo Obljaj nalazi se Federaciji BiH u opštini Bosanko Grahovo.

Predsednik Srbije će kasnije danas posetiti Drvar povodom obeležavanja Dana sećanja - pomen na stradale Srbe u 20. veku.