Srbija

Palma šokirao voditelje izjavom o premijerki na Paradi ponosa

Izvor mondo.rs

Dragan Marković Palma bio je gost u jutarnjem programu TV Pink tokom kog je ponovio svoje stavove o LGBT populaciji, ali je izneo i sledeće stavove o premijerki Ani Brnabić:

"Bila je premijerka i njen muž ili momak ili ja već ne znam šta je...", rekao je Marković.

Voditelj Predrag Sarapa pokušao je da prekine Markovića rečima: "Neka, pa dobro, ljudska prava su tu", a Palma je nastavio:

"Da vam kažem, ja nemam ništa protiv tih ljudi, ali jednostavno sam protiv demonstracije nečega što treba da se radi u četiri zida".

Sarapa je onda dodao: "Dobro, (ministar Branko) Ružić sada nije bio ove godine, možda ćete vi biti sledeće...

Pročitajte još

"Gde da budem?", zapitao je Palma.

"Pa da podržite gej paradu", rekao je voditelj.

"Nemoj to raditi u pet do...probili smo reklame", rekla je onda i voditeljka Dea Đurđević, "Nemoj čoveka stavljati u nezgodnu poziciju".

Palma je onda još rekao:

"Vi i ja se dugo poznajemo, nije to moj program u politici, nije to deo moje koalicije, pa ću ja sad ako napravim koaliciju u budućnosti da to prihvatim, nikada neću prihvatiti nešto što nije prirodno, za mene je porodica i za moje prijatelje iz Jedinstvene Srbije osnovni stub, smisao života. Muškarac i žena ulaze u brak, a ne dve žene i dva muškarca i to je nešto oko čega ne da neću da se promenim, nego neću da razgovaram na tu temu, zatvoren sam, a ne otvoren za razgovor".

Dragan Marković Palma konstantno javno iznosi svoje negativne stavove o LGBT populaciji, a čak iz tog razloga nije glasao za izbor Ane Brnabić i njene Vlade.

Premijerka se inače, ove godine na Paradi ponosa pojavila sa svojom partnerkom Milicom Đurđić, sa kojom ima i sina Igora.


"DAČIĆ NAŠ MESI"



Marković je govorio i o predstojećim izborima i najavio i da će koalicija u kojoj je - SPS - Jedinstvena Srbija i na naredne izbore izaći u tom sastavu.

"Naš program je poznat, a to je - socijalna pravda, borba protiv bele kuge, pomoć poljoprivrednim proizvođačima, ulazak u Evropsku uniju, rešenje pitanja Kosova i Metohije, da se zaustavi odlazak mladih iz zemlje. Ja sam rekao da će kandidat koalicije SPS - Jedinstvena Srbija za premijera Srbije biti Ivica Dačić i od toga ne odustajem. Niko zbog toga ne može da se ljuti. To je kao jedan fudbalski klub. Najviše se očekuje od Ronalda i Mesija. Svako ima svog Ronalda i Mesija. U našem slučaju to je Dačić. Ja mislim da čak treba ponuditi i listu budućih ministara", rekao je Palma.