Srbija

Ana Brnabić stala u odbranu Zorane Mihajlović: Napadi su nedopustivi! VIDEO

Izvor mondo.rs

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić objasnila zašto se do sada nije oglasila povodom napada Šepšelja na članicu njenog kabineta. "To je nedopustivo, to je čak napad koji se ne da komentarisati", kaže ona. Šef delegacije EU u Srbiji: "Zabrinuti smo zbog Šešelja".

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Novi napad lidera radikala Vojislava Šešelja na ministarku saobraćaja i građevinarstva Zoranu Mihajlović izazvao je mnogo komentara. Zorana Mihajlović je na Šešeljeve nove ispade prokomentarisala da je za njega već rekla da je "džuboks vojvoda".

Povodom ovog slučaja, danas su novinari tražili i komentar od predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, koja se do sada nije oglašavala. Danas je taj napad nazvala "nedopustivim" i istakla da ga "čak ne bi trebalo ni komentarisati".

Na dodatno pitanje novinara, a u vezi sa Šešeljevim tvrdnjama da je Zorana Mihajlović "špijun", Ana Brnabić je prokomentarisala:

"Ja sam i u Skupštini Srbije odgovarala na to što su radikali govorili i mogu samo da ponovim da ne postoji nijedan, ma ne čak ni dokaz, nego ni insinuacija da neko ko je član vlade umešan u bilo kakve afere. To su gluposti i neću na to da odgovaram", rekla je ona posle razgovora sa pšefom delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici.

Fabrici je o istom ovom slučaju rekao da je EU zabrinuta zbog Šešelja i objavljivanja knjige.

"U zemlji koja je demokratska nema protsoras za ponovno slavljenje genocida niti mesta za napade, pogotovo predstavnika nevladinih organizacija, koji rade težak posao. Oni su heroji demokratije i moramo da zaštitimo njihov autoritet i nezavisnost", rekao je Fabrici.