Srbija

Obradović Stamatoviću: Bojkot, solidarnost! Stamatović: Glasaj za nas!

Izvor mondo.rs

Različiti stavovi predsednika opštine Čajetina i stranke Zdrava Srbija Milana Stamatovića i lidera pokreta Dveri Boška Obradovića o tome da li na izbore treba izaći ili ih bojkotovati.

Nakon što je Stamatović juče objavio da će izaći na predstojeće izbore, Obradović je danas na Twitter nalogu pozvao Stamatovića i još četvoricu lokalnih lidera da ne idu na izbore u svojim opštinama, dok se "ne steknu uslovi za slobodne izbore u drugim gradovima".

Stamatović ima drugu ideju - on je pozvao Boška Obradovića i lidere opozicionog bloka Savez za Srbiju da prijave svoje prebivalište u Ccajetini i drugim opštinama u kojima je na vlasti opozicija i da glasaju za njihove izborne liste na predstojećim parlamentarnim izborima.

U pisanom odgovoru Obradoviću, Stamatović je poručio lideru Dveri da ne traži od čelnika Čajetine, Šapca, Paraćina i beogradskih opština Stari grad i Novi Beograd da se ''lažno solidarišu'' sa ostatkom Srbije i da ne organizuju izbore u tim opštinama i gradovima jer su, ističe Stamatović, oni svoju slobodu već izborili na prethodnim lokalnim izborima.

''Ako zaista želite da pomognete ne samo Čajetini, Šapcu, Paraćinu i dvema beogradskim opštinama, nego i sebi samima i svim građanima Srbije, učinite to tako što ćete 26. aprila glasati za naše izborne liste, da zajedno sačuvamo tu pobedu'', naveo je Stamatović i dodao da ne treba očekivati da se te opštine ''predaju bez borbe''.

Stamatović je pozvao sve koji bojkotuju izbore, pa i lokalne, iz Beograda, Novog Sada, Čačka i ostalih gradova Srbije da prijave prebivalište u opštinama u kojima je na vlasti opozicija ili u onima u kojima, kako kaže, opozicija ima šansu da pobedi i pod sadašnim izbornim uslovima.

Napomenuo je da zakon to omogućava i da nadležno ministarstvo birački spisak zaključuje 15 dana pre izbora.

Stamatović smatra da bi oni koji bojkotuju izbore na taj način dodatno osigurali pobedu opozicionim listama i pokazali jedinstvo u zahtevu za obezbeđivanje pristojnih, fer i demokratskih uslova za izbore.

Stamatović je jedan od četvorice lokalnih lidera koje je Obradović pozvao da ne organizuju izbore u svojim opštinama dok se, kako je rekao, ne steknu uslovi za slobodne izbore i u drugim gradovima, da bi vlast, kako očekuje Obradović, morala da pomeri datum održavanja izbora.