Srbija

Boško Obradović pitao Sergeja Trifunovića da idu na izbore u koaliciji?

Nova razmimoilaženja u opoziciji.

Izvor: MONDO/Goran Sivački i Stefan Stojanović

Odlukom učestvuje na predstojećim izborima, 21. junaPokret Slobodnih građana Sergeja Trifunovića izazvao je gnev onih u opoziciji koji su za bojkot. Međutim, Trifunović je danas otkrio da su mu lideri opozicionog bloka Savez za Srbiju, Dragan Đilas i Boško Obradović, rekli da je "#bojkot mrtav" i da mu je lider Dveri čak nudio izbornu koaliciju na republičkom nivou.

Trifunović je reagovao na poziv Obradovića svim opozicionim strankama koje izlaze na izbore, da preinače odluku i pridruže se bojkotu.

"Ako su učesnici izbora spremni da krše Ustav zarad stranačkog ili ličnog interesa - biće spremni to da rade i ubuduće, a to nas vodi u slom pravne države. Ustavno-pravni patriotizam je mera poštenog građanina i na ovom testu svi ćemo pokazati šta su nam prave namere u politici. Ne mogu da razumem kako neko ko sebe smatra opozicijom i ko drži do poštovanja Ustava može da učestvuje na ovim lažnim izborima. Zato pozivam sve učesnike na izborima koji sebe smatraju opozicijom da povuku svoje izborne liste i odbiju učešće na ovakvim protivustavnim izborima", napisao je Obradović na svom Twitter nalogu.

Na to mu je Trifunović, takođe posredstvom Twitter-a, odgovorio: "Sve bi to bilo u redu, dragi moj Boško, da ti, kao i Đilas, nisi izgovorio da je bojkot mrtav i pitao me za moguću koaliciju. Rekoh ti da je na republičkim izborima to nemoguće da idu desnica i levica, na lokalu nemam problem. Svejedno, kao što rekoh nedostajaćeš u skupštini".

U međuvremenu, advokat Vladimir Todorić, optužio je Pokret slobodnih građana da je "projekat Službe" (mislio je na Državnu bezbednost). "Ako je tačno, a izgleda da jeste, da je PSG dobio preko 5.000 potpisa na Novom Beogradu, to je sad 100% projekat Službe", napisao je na svom Twitter nalogu Todorić, koji je nekada bio u Demokrartskoj stranci, a sada je u Narodnoj stranci Vuka Jeremića, koja je takođe za bojkot izbora.