"SVE ĆEMO SREDITI"

Ministarka obevećava nakon poplava: Popravićemo SVE, nećete biti bez krova!

Autor Lana Stošić Izvor Agencije

Posle poplava u Srbiji saobraćaj je trenutno obustavljen na oko 250 kilometara puteva, a 180 km puteva je ponovo prohodno, rekla je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Izvor: MONDO kolaž/MUP Srbije/Strahinja Stojanović

Država će popraviti svu štetu nastalu zbog poplava u nekoliko gradova u Srbiji i niko neće ostati bez krova nad glavom, rekla je Mihajlović za TV Prva, saopšteno je iz kabineta ministarke.

"Kada se situacija smiri i vremenski uslovi stabilizuju, izgradićemo i porušena tri mosta, popravićemo puteve i građanima koji su ostali bez domova izgradićemo kuće", rekla je ona.

Dodala je da Srbija ima iskustva iz 2014. godine, da su doneti novi zakoni i sve što se novo gradi je drugačije.

Ministarka je rekla da je srušeni most kod Ljubovije izgrađen 1973. godine i dodala da se svi državni mostovi pođednako održavaju, kao i da država pomaže rekonstrukciju i održavanje i lokalnih puteva.

"Kada lokalna samouprava ne može sama, država pomaže zajedno sa Putevima Srbije. I ove popravke će se raditi iz budžeta Srbije. Moja poruka građanima je da ne brinu, da smo tu i da radimo zajedno, popravićemo sve", zaključila je ona.

POGLEDAJTE SNIMKE POPLAVA: