Srbija

Uveren sam da ćemo pobediti koronu: SLEDEĆE NEDELJE manje zaraženih

Autor Ksenija Jelesijević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da će Srbija izaći kao pobednik u borbi protiv korona virusa

Izvor: Pink

Mislim da je situacija sada na kraju nedelje bolja nego sa početka nedelje a sledeće nedelje očekujem dalje poboljšanje i smanjenje broja zaraženih jer prethodnih 7-10 dana nismo imali skupove sa po 2-3 hiljade ljudi, rekao je Vučić posle obilaska kasarne u Sremskoj Mitrovici.

Imamo 1030 resporatora u rezervi i spremni smo za mnogo težo talas korone, ako ne daj Bože do toga dođe. Mislim da je za razliku od drugih, Srbija vrlo uspešna u borbi protiv korone, rekao je Vučić i dodao da i pored epidemije, Srbija ima manje preminulih u junu ili julu odnosu na isti period prošle godine.

Imate zemlje gde nema testiranja. U takvim zemljama ne možete ni da umrete od korone, jer nemaju testove da to potvrde. Mi testiramo ubedljivo najviše u regionu i ne krijemo brojke, a one će biti bolje, rekao je Vučić.

Osvrnuvši se na pozive zdravstvenih radnika i javnih ličnosti da se smeni Krizni štab zbog nestručnog i neprofesionalnog rešavanja krize sa korona virusom, Vučić je ljutito rekao da je Srbija demokratska država gde svi mogu da izraze svoje mišljenje, ali da njega ne mogu da zaplaše i da će on uvek biti na strani radnika, boraca, vrednih lekara koji se nesebično daju u odbrani života građana Srbije.

Ne valjaju vam ovi stručnjaci - Pelemiš, Stevanović, Kisić Tepavčević, Kon... lekari koji ne izlaze iz crvene zone, a hteli biste koga na čelo Kriznog štaba - Olivera Dulića koji nije linoleum u liftu zamenilo ali je namlatio para za silne privatne bolnice. Njega biste na čeku Kriznog štaba, pitao je Vučić.

On je podsetio da je peticiju potpisalo 2000 ljudi i pitao šta je sa 33.000 onih koji to nisu potpisali a bore se za živote ljudi. Peticije je uvek lako potpisati, rekao je Vučić.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.